Gianluca Basile confirma que posa punt i final a la seva etapa com a jugador

Gianluca Basile confirma que posa punt i final a la seva etapa com a jugador

L’escorta italià, que va vestir la samarreta del Barça del 2005 al 2011, explica als mitjans del Club que penja definitivament les botes als 42 anys

Gianluca Basile va decidir el mes de juny del 2016 que es prenia uns mesos per reflexionar sobre si continuaria jugant a bàsquet. Després de més de set mesos sense entrenar, aquest dilluns, 13 de febrer, ha hagut de confirmar que posa punt i final a la seva trajectòria esportiva. Sense fer soroll i en silenci, com correspon amb la seva personalitat, ‘Baso’ ha decidit penjar les botes.

El seu últim equip, el Capo d’Orlando, classificat per a la Coppa italiana, li va oferir la possibilitat de tornar a les pistes i jugar aquesta competició del KO, però Basile va decidir que no. “No havia dit res a ningú perquè ja sabeu com sóc, no m’agrada fer soroll, però fa poc em van proposar de jugar la Coppa d’Itàlia i la meva resposta va ser que ja no estava per això”, comenta un Basile que ho admet entre somriures.

Sempre culer

“Segueixo l’actualitat del Barça. És un club que m’ha marcat moltíssim. No passen per un bon moment, però tenen molta qualitat. En qualsevol moment poden despertar i donar una alegria. I, qui sap, la Copa potser es una bona oportunitat”, valora Basile sobre l’actualitat del Barça Lassa.

De la seva etapa a Barcelona tan sols Navarro segueix en actiu, però reconeix que encara parla amb la gent que envolta l’equip: “De l’equip actual només he jugat amb en Juan Carlos i, evidentment, tinc contacte amb gent de l’staff. Tinc molt bons records de la meva etapa a Barcelona. A veure si algun dia puc tornar a la ciutat i fer-los una visita. M’encantarà tornar a trepitjar el Palau. Ara ja fa uns quants anys que no hi soc per allà”.

Tercer estranger amb més partits

I és que l’italià etern, el jugador imprevisible, va disputar un total de 329 partits oficials amb el Barça Lassa, que n’haurien pogut ser molts més, ja que en l’última temporada va estar pràcticament tot l’any lesionat. És el tercer jugador estranger amb més partits a la història només superat per Erazem Lorbek (341) i per Ante Tomic, actual jugador del primer equip i que ja n’ha disputat un total de 351.

Amb el Barça Lassa va guanyar un total de 8 títols, entre els quals destaquen 2 Lligues ACB, 3 Copes del Rei i, per sobre de tot, l’Eurolliga del 2010 a París, competició somiada per un Basile que va disputar un total de 108 partits europeus amb la samarreta blaugrana. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut