FC Barcelona – HC Liceo: A la final amb èpica (2-2)

FC Barcelona – HC Liceo: A la final amb èpica (2-2)

Els blaugranes seran a la final de diumenge gràcies a una patida victòria a la tanda de penals

El Barça buscarà demà el seu vint-i-unè títol de Copa del Rei després de superar el Liceo de la Corunya en una semifinal èpica que s’ha hagut de decidir a la tanda de penals. En un partit molt igualat, els dos equips han anat momentàniament per davant en el marcador durant el temps reglamentari, que no ha tingut més gols per la gran actuació dels porters. Als penals, Sergi Fernández, Sergi Panadero i Pau Bargalló han conduït els blaugranes a la final de demà.  

Poc encert en el tir

La primera gran ocasió del partit l’ha tingut el Liceo, que ha vist com Sergi Fernández aturava amb una gran intervenció el llançament de penal de David Torres i el posterior refús al minut 5. Tot i l’ensurt, el Barça estava ben situat sobre la pista, tenia la possessió i era capaç de generar perill amb relativa facilitat. L’oportunitat més clara dels blaugranes a la primera meitat ha arribat al quart d’hora de joc en forma de dos penals consecutius, però Lucas Ordoñez no ha pogut superar Malián en cap d’aquests.

Cap dels dos equips estava encertat en les accions a pilota parada. Josep Lamas ha fallat una falta directa, després de la desena falta blaugrana, davant de Sergi Fernández al minut 19, i només un minut més tard Xavi Barrosso tampoc ha encertat en el tir d’un penal. En l’última jugada de la primera meitat, Pau Bargalló també fallat el llançament de la primera falta directa dels barcelonistes. El 0-0 al descans deixava el partit molt obert per a la segona meitat.

Alternatives en el marcador

La segona meitat ha continuat amb la mateixa tònica que la primera part, amb el Barça controlant la possessió i amb el Liceo, més defensiu, esperant al contracop. I així, en una contra rapidíssima, els gallecs han aconseguit avançar-se en el marcador mitjançant Toni Pérez (0-1, min 29). El partit s’ha trencat una mica a partir del gol i els dos conjunts han tingut les seves opcions, però els dos porters han demostrat estar en un bon moment de forma.

Els de Ricard Muñoz buscaven el gol amb insistència, i aquest ha arribat finalment quan faltaven deu minuts per al final, quan Matias Pascual s’ha tret de la màniga un magnífic xut llunyà que ha anat al fons de la xarxa (1-1). Els gallecs han pogut marcar només un minut més tard amb la segona falta directa, però Sergi Fernández ha tornar a ser clau per al seu equip. Qui sí que ha aprofitat la quinzena falta del rival ha estat Pablo Alvárez per al Barça, que ha marejat el porter corunyès fins a fer l’1-2. Semblava que els blaugranes tenien ben controlat l’enfrontament, fins i tot haurien pogut ampliar l’avantatge, però a només cinc minuts per al final una bona rematada de Carballeira ha significat el 2-2 que duia el matx a la pròrroga.

Els penals han decidit

Al temps extra, el partit ha continuat marcat per la gran igualtat entre els dos conjunts, conscients que amb la regla del gol d’or qualsevol detall podia decidir el primer finalista. De fet, Toni Pérez ha gaudit d’una pilota de partit en el llançament d’un penal, però un Sergi Fernández esplèndid durant tot el matx ha salvat els culers. La gran actuació dels porters ha portat l’eliminatòria als penals.

A la tanda de penals, el Barça s’ha avançat en el segon llançament mitjançant Sergi Panadero i ha aconseguit mantenir la porteria a zero. En el cinquè tir, Pau Bargalló ha sentenciat (2-0) i ha enviat els barcelonistes a la quarta final de Copa del Rei consecutiva. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut