‘T’Acompanyem’ compleix cinc anys amb prop de 6.000 serveis efectuats

‘T’Acompanyem’ compleix cinc anys amb prop de 6.000 serveis efectuats

Aquest programa funciona en col·laboració amb la Creu Roja i facilita l’accés al Camp Nou dels socis i aficionats amb problemes de mobilitat

El projecte T’Acompanyem del FC Barcelona, que amb la col·laboració de la Creu Roja facilita l’accés i el trasllat al Camp Nou dels socis i aficionats amb problemes de mobilitat, compleix aquest mes de febrer els seus cinc anys de funcionament.

Durant aquest període, el servei no ha deixat de créixer i ja ha totalitzat prop de 6.000 serveis, corresponents a accions efectuades a dins de l’Estadi o trasllats realitzats amb vehicles des dels domicilis dels socis al camp i de retorn un cop acabat el partit. Al marge dels partits de futbol al Camp Nou, aquest servei també ha funcionat en desplaçaments a les finals de Lliga de Campions i Copa del Rei, a les jornades de referèndum i d'eleccions, i a les Assemblees de Socis celebrades durant aquest període.

El servei T’Acompanyem va iniciar-se al mes de febrer del 2012, fruit del conveni de col·laboració que van signar el FC Barcelona i la Creu Roja de Catalunya, i està gestionat per l’Oficina d’Atenció Especialitzada (OAE) de l’Àrea Social del Club i la mateixa Creu Roja.

Aquest programa ha pogut tirar endavant durant aquests cinc anys gràcies a l’encomiable tasca efectuada pels voluntaris de la Creu Roja, que han facilitat la projecció i el creixement del servei, fins a arribar a ser molt apreciat i ben valorat per la massa de socis blaugrana.

Durant aquest període, T’Acompanyem ha comptat amb la col·laboració de 352 voluntari de la Creu Roja, que han invertit un total de 20.318 hores de voluntariat amb l’objectiu de facilitar l’accés al Camp Nou d’aquells socis i aficionats que han requerit la seva ajuda.

Mitjançant aquest servei, els assistents als partits del Camp Nou que ho necessitin poden sol·licitar l’ajuda dels voluntaris de la Creu Roja, que es troben distribuïts en tres mòduls als accessos 2, 18 i 19 de l’Estadi, perquè els acompanyin a la seva localitat amb una cadira de rodes i que els passin a recollir un cop acabat el partit.

El servei de trasllat des del domicili és exclusiu per als socis i cal demanar-lo entre set o quatre dies abans del partit a l’OAE, que estudia cada petició i valora, cas per cas, la possibilitat que en algun partit es pugui efectuar la recollida a domicili, sempre que estigui dins l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Presència a les finals

Els trasllats que facilita el servei T’Acompanyem, al marge dels partits al Camp Nou, també s’han posat en pràctica a les darreres finals que ha disputat el Barça, especialment a la final de la Lliga de Campions del 2015 a Berlín i a la de la Copa del Rei de l’any passat a Madrid.

En aquests desplaçaments, els voluntaris de la Creu Roja es van encarregar del trasllat de socis amb dificultats de mobilitat i que disposaven d’entrada. Aquests socis van ser recollits al seu domicili amb vehicles adaptats, per portar-los a l’estació de tren o a l’aeroport, i van ser recollits a la ciutat de destí per traslladar-los a l’estadi de la final.

Aquest dispositiu tornarà a funcionar de cara a la final de la Copa del Rei que jugarà el FC Barcelona contra l’Alabès el 27 de maig a l’estadi Vicente Calderón de Madrid. 

Projecte pioner

Aquest és un projecte pioner al món i molts clubs europeus s’han interessat pel seu funcionament per tal d’aplicar-lo als seus estadis. Fa un any i mig es va celebrar a les instal·lacions del FC Barcelona el Simpòsium Internacional de la Discapacitat i el Futbol, organitzat per l’Oficina d’Atenció Especialitzada (OAE) del Club, que va comptar amb la participació de diferents clubs europeus que van poder conèixer en profunditat el projecte T’Acompanyem.

Al marge del programa T’Acompanyem, l’Oficina d’Atenció Especialitzada (OAE) és l’encarregada d’atendre personalment les consultes o suggeriments que puguin dirigir al Club tots els socis que tinguin algun tipus de discapacitat o afectació de la seva mobilitat, per motius de salut o per la seva avançada edat.

Per sol·licitar trasllats a l’Estadi o més informació sobre el servei T’Acompanyem o de l’OAE en general, podeu trucar al 902 1899 00 o enviar un correu electrònic a: oae@fcbarcelona.cat

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut