FC Barcelona Lassa – Ríos Renovables Saragossa: S'escapen més que dos punts (3-3)

Els blaugranes, en el dia del retorn de Bateria a les pistes, han anat per davant tot el partit amb gols de Ferrao i Dyego (2), però la falta d’encert els ha condemnat al final

El Barça Lassa ha deixat escapar dos punts aquest divendres en el partit contra el Ríos Renovables Saragossa. Al Palau Blaugrana, davant de 2.612 espectadors, els blaugranes han dominat quasi els 40 minuts, i s’han avançat en tres ocasions mitjançant Ferrao i Dyego (2), però la falta d’encert i les aturades d’Iván Bernad han acabat provocat l’empat a dos minuts per al final. El 3-3, resultat idèntic al del partit de la primera volta a Saragossa, manté el Barça Lassa a la segona posició de la LNFS. La pitjor notícia han estat les lesions de Bateria i d'Aicardo en el retorn de tots dos. El brasiler ha patit una contusió a l'espatlla, i el canari, un cop al genoll dret. En ambdós casos, dilluns se'ls faran més proves per conèixer l'abast exacte de les lesions.

La pressió alta del Saragossa només ha sorprès el Barça en la primera jugada. A partir d’aquí, els blaugranes s’hi han adaptat, han circulat amb velocitat i s’han desfet amb facilitat de la defensa alta. Els d’Andreu Plaza han imprès un ritme molt alt i, després de les primeres intervencions dels porters, Ferrao ha avançat ben aviat el Barça Lassa. A la sortida d’un córner, el brasiler ha combinat amb Joao Batista i ha inaugurat el marcador.

Domini i reacció imprevista

El Barça Lassa buscava constantment l’un contra un per crear superioritats a les bandes. Les ocasions locals han anat caient una rere l’altra gràcies a combinacions ràpides i una bona sortida de la pressió. Iván Bernad, el porter visitant, ha estat molt exigit, però ha impedit en moltes ocasions que el marcador fos més ampli. L’assetjament blaugrana a la porteria local era absolut, però el Saragossa s’ha trobat amb l’empat en una acció desafortunada. Una pèrdua en la sortida ha acabat amb Joao Batista marcant a la seva pròpia porteria.

Tot i l’empat immerescut, la reacció culer ha estat fulminant. Al minut següent, també a la sortida d’un córner, Dyego ha aprofitat un refús de Bernad per tornar la normalitat al marcador (2-1). El gol ha vingut acompanyat de la tornada a les pistes, quatre mesos després, de Bateria. El brasiler, però, s'hauria d'acabar retirant de la pista per una contusió a l'espatlla.

El porter jugador decideix

Els blaugranes han tornat a la pista més freds, i només començar Adri Ortego ha tornat a anivellar el marcador en una acció a pilota aturada. L’empat ha tornat a fer reaccionar el Barça, que ha anat amb tot a l’atac. La defensa culer ha salvat sota pals un xut de Retamar, i algunes imprecisions han abaixat el ritme del joc. Bateria no ha pogut tornar amb bon peu, i ha marxat de la pista després d’un cop a l’espatlla. Després, Roger Serrano ha fregat el gol, i ha tornat a ser Dyego el que ha avançat de nou el Barça Lassa. El brasiler suma ja cinc jornades consecutives veient porteria.

El matx ha tornat al ritme original, i els d’Andreu Plaza han buscat el gol que sentenciés la victòria. Però la falta d’encert als metres finals i les constants aturades d’Iván Bernad ho han impedit. Amb set minuts per endavant, el Saragossa ha optat pel porter jugador i, després d’uns minuts així, ha trobat el seu premi. Nano Modrego, en una ràpida circulació, ha situat el 3-3 amb un xut molt precís. Quedaven dos minuts, i el Barça també ha tret el porter jugador. En aquest cas el resultat no ha estat el mateix, i la botzina ha acabat sonant per deixar els culers sense opcions de tornar a sumar tres punts.