Marta Torrejón: “Hem madurat i crescut a Europa”

Marta Torrejón: “Hem madurat i crescut a Europa”

“Les experiències passades en eliminatòries europees ajuden a sumar i que les coses ens surtin millor en aquests partits importants” ha destacat la defensa blaugrana en una entrevista a la web del Club

El Barça Femení és a punt per intentar aconseguir el repte més important fins ara de l’equip en tota la història del Club i, no és cap altra que estar entre les quatre millors d’Europa. Per aconseguir-ho hauran de superar el Rosengard. De moment, les blaugranes parteixen amb un bon resultat de l’anada (0-1) i hauran de rematar la feina al Miniestadi davant l’afició. Marta Torrejón ha concedit una entrevista a la web del Club i ha afirmat que l’equip està “ il·lusionat, esperançat i amb moltes ganes de fer història amb el Barça a la Lliga de Campions”.

Com s’afronta aquest partit tenint en compte el 0-1 de l’anada?

Sabem que és un gran resultat, però també som conscients que és un resultat justet. Hem d’estar fortes en defensa, mantenir la porteria a zero i estar molt concentrades. Serà un partit molt dur.

El factor mental és un aspecte important en una eliminatòria d’aquest tipus?

Hem de saber gestionar-ho, està clar. Depèn com vagi el partit tindrem més nervis, sobretot, si elles estan bolcades a l’atac. La il·lusió que tenim de passar és enorme i això és un punt a favor. Sabem que nosaltres iniciem el partit de tornada estan per davant, però no renunciarem a l’atac i buscarem el gol des del principi.

El fet que tingueu més experiència a Europa us dóna un plus a l'hora d'afrontar aquest partit?

Tots aquests partits internacionals a Europa ens han servit per madurar i créixer. La primera vegada als quarts vam caure davant el Wolfsburg i l’any passat davant el PSG vam aprendre molt. Les experiències passades en eliminatòries europees ajuden a sumar i que les coses surtin millor en aquests partits importants.

Quin Rosengard us espereu?

Jo crec que sortiran a dalt en tot moment, però també és veritat que tenen 90 minuts per igualar l’eliminatòria. Intentaran durant els primers minuts realitzar una pressió alta, però crec que també intentaran mantenir la calma. La nostra idea és seguir la línia de la primera part que vam fer allà i evidentment, tenir la pilota.

Repetir el plantejament inicial amb tres centrals i dues laterals amb recorregut us ajudaria?

És un sistema que ens va sortir bé allà des de l’inici i volem que ens torni a sortir bé. Tot i això, no és la primera vegada que juguem així. Sí bé d’inici sí, a la Lliga hi ha moltes situacions durant el partit que canviem de sistema i ens situem així al camp.

Què heu après d’aquest partit d’anada?

Doncs nosaltres ens quedem, sobretot, amb la primera meitat que vam fer allà. Hem de tenir la possessió de la pilota i això farà que elles hagin d’anar al darrere, fer-les córrer, desordenar-les, aprofitar els espais que deixin al darrere i ser efectives al davant quan tinguem les oportunitats. Si les esperem al darrere sabem que patirem, perquè tenen jugadores amb molta qualitat.

Precisament de qualitat i molta en té la Marta. A l’anada la vau saber frenar prou bé. Com se la pot aturar?

No entrant de cop. És una jugadora molt tècnica i que té molt regat. Si la tens d’esquena pressionar-la perquè no es giri i si ens està encarant intentar que no et superi i amb les ajudes prendre-li la pilota. Allà la vam saber frenar molt bé i intentarem que quan menys intervingui millor perquè no ens creï tan perill.

És difícil no pensar en una possible semifinal davant el PSG o el Bayern?

De moment encara no hi pensem. Hem de pensar primer en nosaltres i aconseguir fer història. Tot i l’eliminació tenim bon record de l’eliminatòria davant el PSG. Vam fer un gran treball defensiu i la Sandra Paños va fer un gran partit. Si ens classifiquéssim i passés el PSG tindríem l’espineta de revenja, però també ens faria il·lusió jugar contra el Bayern que no hi hem jugat mai. Tot i que només pensem en el Rosengard ara mateix.

Com d'important és per a vosaltres que el factor Mini sigui un aspecte important.

Tan de bo ho sigui. Necessitem que vingui quanta més gent millor. L’any passat va ser una gran sorpresa l’assistència davant el PSG. Sabem que vindrà molta gent i intentarem fer un gran partit perquè l’afició s’enganxi encara més a nosaltres i puguem celebrar tots junts una fita històrica.

Quin és el sentiment del vestidor a 90 minuts d’aconseguir aquesta classificació històrica?

Tenim esperances i moltes ganes per fer-ho de la millor manera possible i superar l’eliminatòria davant el Rosengard. Sabem de la importància del repte i no tenim pressió, sinó al contrari, molta il·lusió.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut