Barça Femení – RCD Espanyol: Golejada i exhibició en el derbi (5-0)

Les blaugranes no donen cap opció a l’Espanyol i sumen la quarta victòria consecutiva en Lliga amb gols d’Andressa Alves, Jenni Hermoso (2), Vicky Losada i Bárbara Latorre

Davant de 1.241 espectadors, la millor entrada de la temporada, i amb el president Josep Maria Bartomeu i el vicepresident esportiu Jordi Mestre a la Llotja del Miniestadi, el Barça Femení ha golejat l’Espanyol (5-0) en un espectacular matx en què ha dominat en totes les facetes. Tot i que Xavi Llorens només ha pogut dirigir un entrenament amb tot el grup abans del partit, les blaugranes han mantingut el gran moment de forma i ja sumen quatre victòries consecutives en Lliga amb uns números excel·lents: 23 gols a favor i cap en contra, que serveixen per situar-se a només un punt del líder, l’Atlètic de Madrid, que juga aquest diumenge.

Protagonisme blaugrana

Per joc, ocasions i també marcador, la primera part ha estat completament blaugrana. Les de Xavi Llorens han tingut dominat la pilota des del primer minut, gairebé sempre en camp contrari, i les ocasions no s’han fet esperar. La primera ha estat al minut 16 en un servei de cantonada en què Torrejon no ha encertat a rematar davant de la portera, i només un minut més tard Jenni Hermoso ha perdonat en l’un contra un amb la portera Mimi.

Les barcelonistes han tornat a avisar al minut 26, quan Marta Unzué ha enviat la pilota al pal, i al refús posterior el xut ajustat de Marta Torrejón ha topat amb una mà esplèndida de Mimi. L’Espanyol només podia defensar-se amb intensitat davant d’un Barça que pressionava i creava perill amb facilitat. Finalment, al minut 39, en un jugada de gran velocitat, Melanie ha centrat ras des de l’esquerra i Andressa Alves, demostrant el seu olfacte golejador, ha fet un control orientat abans de superar Mimi amb un xut potent (1-0). Abans del descans, les de Xavi Llorens han arrodonit una gran primera meitat amb el 2-0, obra de Jenni Hermoso a passada d’Andressa Alves.

Festival golejador

El xut de falta de Melanie fregant l’escaire al primer minut de la represa ha estat la millor prova que la segona part seguiria el mateix guió de la primera, amb el Barça tenint la iniciativa i gaudint de les millors ocasions. De fet, amb les blanc-i-blaves acusant el desgast físic, les barcelonistes han tingut fins i tot més presència a dalt i el matx s’ha convertit en un festival golejador. En el tercer gol, Andressa ha tornat a fer d’assistent, aquest cop amb Vicky Losada com a golejadora empenyent la pilota des del segon pal (3-0, min 52).

I, després del tercer, el quart. Losada ha conduït pel centre fins a trobar sola Jenni Hermoso, que signava el doblet amb una bona definició (4-0, min 59). Ja amb diverses jugadores de refresc sobre la gespa donant descans a algunes titulars ha arribat el cinquè. L’ha fet precisament una de les substitucions, Bárbara Latorre, en una jugada que ella mateixa ha fabricat i que ha definit amb un xut col·locat impossible per a la portera (5-0, min 68).

El Barça n’hauria pogut marcar algun més amb una Ange Koko que ha tornat a ser un maldecap per a la defensa rival, però s’ha hagut de conformar amb el 5-0, un resultat que fa justícia al que s’ha vist en el terreny de joc i que deixa les blaugranes a només un punt del líder, l’Atlètic, que ha de jugar el seu partit contra el Tacuense. El proper duel de les barcelonistes serà el dissabte que ve (10.45 hores) al camp de l’Albacete, abans d’afrontar quatre dies més tard l’anada de quarts de final de la Champions contra el Rosengard.