'Lletres, al Camp!', amb la literatura infantil i juvenil en català

'Lletres, al Camp!', amb la literatura infantil i juvenil en català

El president Josep Maria Bartomeu rep a la Llotja President Suñol els autors que han participat en la campanya ‘Lletres, al Camp!’ que s’ha celebrat avui a l’Estadi

El FC Barcelona ha celebrat aquest dissabte amb motiu del partit davant la Reial Societat, una nova edició de la campanya Lletres, al Camp!, impulsada aquest any per l’Àrea Institucional, amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes.

El president Josep Maria Bartomeu ha rebut els onze autors de literatura infantil i juvenil en llengua catalana premiats l’any 2016, i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs.

L’equip de la campanya 'Lletres, al Camp!' d’enguany està format pels escriptors Alejandro Palomas, Un fill (Premi Protagonista ClijClat); Anna Manso, Amics monstruosos (Premi Atrapallibres); Salvador Macip i Ricard Ruiz Garzón, coautors d’Herba negra (Premi Ramon Muntaner); Gisela Pou, La noia de la mitjanit (Premi Crítica Serra d’Or Juvenil); Maite Carranza, La pel·lícula de la vida (Premi Vaixell de Vapor); Joan Antoni Martín Piñol, Sentinels (Premi Joaquim Ruyra); Halil Bárcena, Històries de Nasrudín (Premi Crítica Serra d’Or. Àlbum il·lustrat); Bel Olid, Viure amb la Hilda (Premi Destino Apel·les Mestres); Jaume Cela, El meu pare és una pissarra (Premi Barcanova de literatura infantil) i Carles Cano, El desbaratat conte dels fesols màgics (Premi Vicenç Silvestre).

Bartomeu s’ha fet la fotografia amb els autors i a l’Estadi s’han repartit diferents punts de llibre amb fotografies de joves fetes al Camp Nou, que combinen futbol i lectura, una frase dels escriptors presents a la campanya, en la qual es relaciona també el futbol i la literatura, i la portada i una petita ressenya dels llibres premiats.

Aquesta jornada de Lletres, al Camp! també ha escollit aquest any els autors que es dirigeixen als lectors més joves, per reforçar la recent presència de Catalunya com a convidada a la passada Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya.

Aquesta presència de Catalunya a Bolonya ha estat una iniciativa impulsada per l’Institut Ramon Llull, una institució que manté un acord de col·laboració amb el FC Barcelona, per a la projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes. Un dels darrers actes que s’ha celebrat gràcies a aquest acord, ha estat la jornada que va tenir lloc dimarts passat a la Universitat de Torí sobre la dimensió esportiva, cultural i cívica del FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut