Eduardo Mendoza: “Una victòria del Barça és el millor que em pot passar”

Eduardo Mendoza: “Una victòria del Barça és el millor que em pot passar”

El novel·lista Eduardo Mendoza ha viscut una setmana excel·lent des del punt de vista professional, ja que ha rebut el Premi Cervantes 2017 i a més, espera culminar la setmana amb una victòria del Barça al Clàssic

Eduardo Mendoza, aficionat culer i flamant guanyador del Premi Cervantes 2017, ha explicat la dimensió personal que tindria una victòria del Barça en el Clàssic davant el Reial Madrid: “Una victòria del Barça és el millor que em pot passar”. A més, creu que el futbol és extraordinari per tot allò que li dóna a l’aficionat: “El futbol és una barreja d’afició i diversió. Ens dóna moments fantàstics i divertidíssims”. Finalment, també ha volgut definir la litúrgia que envolta el món del futbol: “És una barreja de religió, afició i diversió”.

Altres personalitats relacionades amb l’òrbita blaugrana han analitzat el Clàssic en declaracions a Barça TV:

Lobo Carrasco, exjugador del FC Barcelona, ha destacar la magnitud d’un partit d’aquestes característiques: “Un clàssic és la final del món de clubs. No són tres punts, sinó demostrar a tot el món que ets el millor equip”. Per a Carrasco, el clàssic és “una cosa diferent”, ja que recorda amb especial emoció la seva primera vegada: “Vaig pensar que havia tocat el cim, perquè per jugar un Clàssic has de fer una demostració de capacitat mental. Si no estàs a l’alçada de l’esdeveniment quedes molt tocat”.

Roberto Trashorras, exjugador de les categories inferiors del Barça, ha assegurat que “per un futbolista jugar al Bernabéu és especial, però si a sobre has format part de la masia i ets del Barça, és el màxim”. Trashorras ha destacat la importància del matx: “Poder guanyar a l’etern rival i al seu camp es viu de manera especial. Si escoltes qualsevol jugador culer que hagi passat per la masia sempre té aquest sentiment”.

El migcampista recorda amb especial emoció els enfrontaments amb el Reial Madrid durant la seva etapa a les categories inferiors del Barça: “Sempre que ens enfrontàvem al Madrid era un partit difícil però també emocionant”. Finalment, analitzant la prèvia, ha conclòs: “En partits com aquests, no influeix de quina manera arriben els equips. Si el Barça està al nivell habitual és favorit sempre jugui on jugui. Per jugadors i estil de joc no hi ha cap equip com el Barça”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut