Rècord històric de públic en un partit del Barça Femení al Miniestadi amb 10.352 espectadors

Rècord històric de públic en un partit del Barça Femení al Miniestadi amb 10.352 espectadors

Les noies de Xavi Llorens han estat recolzades també per una àmplia representació institucional del Club, del món penyístic i de les institucions catalanes a la Llotja

El Miniestadi ha estat una festa per fer costat al Barça Femení en la seva cita històrica del partit d’anada de les semifinals de la UEFA Women’s Champions League que l’ha enfrontat al PSG (1-3). Tal com es preveia des que es van esgotar les entrades que es van distribuir (12.945), el Miniestadi ha registrat un rècord d’assistència en un duel de futbol femení, amb 10.352 espectadors, que superen la xifra de 8.369 que es va donar la passada temporada precisament contra el mateix rival. El partit ha despertat una expectació inusitada, amb més d’un centenar de professionals de mitjans de comunicació acreditats.

El Club s’ha bolcat a garantir que les noies de Xavi Llorens comptessin amb el màxim suport social i institucional, amb la presència del vicepresident primer Jordi Cardoner, el vicepresident esportiu Jordi Mestre, la vicesecretària de la Junta Directiva i presidenta del Grup Edelmira Calvetó, Maria Teixidor, i els directius Oriol Tomàs i Xavier Vilajoana. Tanmateix, el director executiu del Club, Òscar Grau, i el director d’esports professionals, Albert Soler, també han donat recolzament a l’equip femení.

Les institucions polítiques i esportives del país també han estat representades al Miniestadi, des de la Generalitat, amb la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, fins a l’Ajuntament, amb el comissionat d’Esports, David Escudé i el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies.

Altres autoritats presents a la Llotja han estat la presidenta de l’Institut Català de la Dona, Teresa Maria Pitarc, les regidores Laura Pérez i Mª Ángeles Sariñena i el seleccionador femení de la RFEF, Jorge Vilda. També el seleccionador femení francès, Olivier Chouafni, ha seguit de prop les jugadores franceses del PSG.

La crida del Club i del Grup Edelmira Calvetó, el grup de treball que presideix Maria Teixidor per impulsar el paper de la dona barcelonista, ha tingut una gran resposta per part del barcelonisme. Així, també s’han trobat al Mini l’ex directiva Elisabet Cardoner i una gran presència del món penyístic, amb la presidenta de la PB Manresa, Ana Maria Calvera; la presidenta de la PB de Sallent i membre del GEC, Cristina Fàbregas; la presidenta de la PB Sant Boi Maria Antònia Milà; la presidenta de la PB Canet de Mar, Pietat Vila, i la tresorera de la PB Centenari, Ester Cerradelo, entre altres representants de les penyes blaugrana a Catalunya.

Tampoc hi podien faltar moltes de les pioneres del futbol femení blaugrana dels anys 70, com Carme Nieto, Lolita Ortiz, Núria Gómez, Carme Llera, Núria Llanzà, Merche Martínez, Alícia Estivill i Maria Teresa Andreu.

Convidat l’equip femení AEM Lleida

Les graderies del Miniestadi han registrat un ambient mai vist en un partit del Barça Femení, amb milers de banderoles blaugrana i amb molta presència de jugadores d’equips de futbol femenins catalans. Entre aquests, l’AEM Lleida, l’únic equip format només per noies que va guanyar la Lliga contra rivals masculins al Grup 3 de la Segona Divisió infantil i que ha estat convidat pel FC Barcelona i ha presenciat el partit a la tribuna del Mini.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut