La Penya Diplomàcia Blaugrana visita el Camp Nou

La Penya Diplomàcia Blaugrana visita el Camp Nou

Diversos membres de l’associació que presideix l’ambaixador Rodríguez Coso mantenen una trobada virtual via Skype a la Llotja President Suñol amb el directiu Pau Vilanova com a amfitrió

La Penya Diplomàcia Blaugrana ha visitat per primera vegada el Camp Nou des que es va constituir al febrer del 2014 i va ser presentada al desembre del mateix any en un acte institucional celebrat a l’hotel El Palauet. Aquesta associació està presidida per un dels seus fundadors, Josep Maria Rodríguez Coso, actual ambaixador d’Espanya a Irlanda, que ha vingut acompanyat de John Nielsen, ambaixador de Dinamarca a Espanya, i de Jaume Gaitán, ambaixador d’Andorra a Espanya, a més del president d’Endemol, Jordi Bosch, i l’exdelegat de la Generalitat de Catalunya a Madrid, Jordi Casas, habituals de les trobades de la penya a Madrid. L’amfitrió de la recepció que s’ha celebrat a la Llotja President Suñol ha estat el directiu responsable de penyes, Pau Vilanova, i, abans de la trobada virtual amb altres membres de la penya a través de Skype, el president Josep Maria Bartomeu i el vicepresident primer Jordi Cardoner també s’han personat per donar la benvinguda i saludar personalment els assistents.

Els diplomàtics han celebrat un dinar previ, juntament amb el director de Marca del FC Barcelona, Guillem Graell, i el portaveu, Josep Vives, i posteriorment s’han incorporat a la trobada altres membres de la Penya Diplomàcia Blaugrana destinats a l’estranger, que han pogut compartir experiències a través d’una connexió per videoconferència i via telefònica. Aquests han estat el diplomàtic hongarès Balazs Heincz, el diplomàtic espanyol actualment representant de la Unió Europea a El Salvador, Jaume Segura; el cònsol d’Espanya a l’Habana, Carles Pérez Desoy, i la viceministra d’assumptes exteriors de Bolívia, Maria Carmen Almendras Camargo.

La Penya Diplomàcia Blaugrana compta amb una seixantena de socis d’una vintena de països d’arreu del món, membres del cos diplomàtic i polítics que comparteixen el sentiment barcelonista. Té la seu social en un restaurant de solera, Los Galayos, al carrer Botoneras de Madrid, molt a prop de la Plaza Mayor. La penya es va crear a iniciativa de Rodríguez Coso, reconegut barcelonista que va refundar la Penya de Lisboa quan va estar destinat a l’ambaixada d’aquell país, i va comptar amb l’impuls pel directiu Pau Vilanova en el marc del projecte Segle XXI, que té com un dels seus objectius elevar la marca Penya.

Altres membres actius de la penya són Marcos Mandojana, cònsol dels Estats Units a Barcelona; Norman Garcia, ambaixador d’Honduras; Markuu Keinäenen, ambaixador de Finlàndia, i el cònsol del Marroc a València, Abdel Ilah Idrissi, entre d’altres. Els que resideixen a Madrid sovint queden a la seu per veure els partits del Barça i amb els membres que estan destinats fora interactuen durant els partits a través d’un grup de Whatsapp.

Declaracions de Pau Vilanova, directiu responsable de Penyes:

“En acte de la Penya Barcelonista de Lisboa vaig conèixer Josep Maria Rodríguez Coso, que estava destinat a la capital portuguesa i vam parlar de la quantitat de diplomàtics que eren del Barça. A partir d’aquí va anar madurant la idea de agrupar-se a través d’una penya, que vam poder presentar el desembre del 2014 i que ha anat creixent gràcies al bon resultat del boca-orella. Els membres d’aquesta penya porten el Barça al cor i ens donen un cop de ma en aquells desplaçaments que efectuen els equips o representants del Club, i també donen el seu suport i col·laboren en els diferents esdeveniments en què participem”.

Declaracions de Josep Maria Rodríguez Coso, president de la Penya Diplomàcia Blaugrana:

“Agraïm al Club tot el seu suport i especialment a Pau Vilanova, que des del principi, quan jo estava destinat a Lisboa, ens va ajudar a impulsar la idea de crear una penya. Això es concreta a Madrid quan ens trobem alguns culers que veníem de l’estranger i havíem tingut experiències amb algunes penyes dels països on havíem estat destinats. Com que no teníem gaire vinculació amb la ciutat, més enllà de ser un destí professional, teníem la necessitat de fer pinya. La Penya és un grup d’amics units pel sentiment barcelonista que ha anat creixent i ara som un grup molt transversal, hi ha cristians, musulmans, persones de totes les llengües i som un reflex de la dimensió internacional que avui en dia té el Barça. Vivim intensament els partits i el nostre grup de WhatsApp té una mitjana de 500 missatges en cada partit”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut