El FC Barcelona signa un conveni de col·laboració amb la Universitat de Barcelona (UB)

El FC Barcelona signa un conveni de col·laboració amb la Universitat de Barcelona (UB)

Les dues institucions acorden col·laborar en l’àmbit formatiu i d’intercanvi de coneixement amb Barça Innovation Hub, en l’ús d’equipaments esportius i en projectes socials a través de la Fundació

El FC Barcelona i la Universitat de Barcelona (UB) han signat avui una aliança per reforçar les relacions entre les dues institucions i la realització de projectes conjunts, a través d’un conveni de col·laboració que ha estat rubricat pel president Josep Maria Bartomeu i el rector de la UB, Joan Elias. A l’acte també han assistit el vicepresident primer Jordi Cardoner i el comissionat de Barça Innovation Hub, el Dr. Jordi Monés, el director executiu del Club, Òscar Grau, el director d’Esports Professionals i de l’Àrea de Coneixement, Albert Soler, i el vicerector d’economia de la UB, Oriol Escardíbul. Aquest conveni, que tindrà una durada de quatre anys, permetrà intercanviar coneixements i experiències en l’àmbit formatiu i d’investigació en un entorn de pràctica esportiva d’alt nivell.

L’aliança estratègica entre les dues institucions aborda l’intercanvi de coneixements docents, en el marc del projecte Barça Innovation Hub, així com l’ús conjunt d’equipaments esportius, del qual es podrien beneficiar les seccions amateurs del Club, i també la participació en projectes d’àmbit social en col·laboració amb la Fundació FCB.

Projectes compartits

Un dels àmbits de la col·laboració entre les dues institucions és en el de la docència i l’intercanvi de coneixement. En aquest context, s’està treballant en la possibilitat que els Juliols de la UB, el programa de cursos d’estiu de la Universitat, pugui acollir aquest any unes jornades amb el títol “La transformació de les organitzacions a través de la gestió del coneixement: el Barça Innovation Hub”. També es realitzaran col·laboracions puntuals en àmbits com el de la medicina esportiva, la nutrició, les tecnologies i el turisme.

Una altra de les possibles línies de col·laboració rau en el possible ús per part del FC Barcelona de determinats equipaments d’Esports UB per a la pràctica de l’esport ocasional, així com la disponibilitat d’aquests per a la pràctica estable de l’esport per part de les seccions amateurs del Barça. El Club contribuiria, d’aquesta manera, a la millora i adequació d’aquests espais.

A més, tant el FC Barcelona, a través de la seva Fundació, com la UB, a través de Solidaritat UB, són dues institucions amb un fort compromís social. La signatura d’aquest conveni suposarà també l’estudi de projectes d’àmbit social i integrador per acostar la docència i l’esport a col·lectius desafavorits o amb menys oportunitats.

Declaracions del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu:

“La UB i el FC Barcelona fa molts anys que som veïns, compartim ciutat i fa uns anys que estem col·laborant, i aquest acord marc és una manera de continuar amb aquesta col·laboració. Tenim objectius molt semblants, sobretot en el tema de la formació dels joves, i en el món de l’esport, i conjuntament podrem escometre projectes molt més ambiciosos que si els fem per separat”.

“La UB són especialistes en la formació i nosaltres estem començant el projecte Barça Innovation Hub, amb el qual tenim moltes ganes de compartir el coneixement que tenim al club i mostrar-lo al món, i amb la UB segur que en el futur podem tenir programes formatius al voltant de l’esport”.

Declaracions del rector de la UB, Joan Elias:

“Estem molt contents de signar aquest acord perquè el Barça i la Universitat de Barcelona som dues institucions que podem col·laborar en moltes àrees, tant en la part esportiva com en la part formativa i la part de recerca. Les dues institucions podem arribar a fer projectes conjunts molt interessants”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut