Barça Lassa – Oliveirense: Eliminació cruel (0-1)

Els blaugranes cauen a semifinals en un duel molt disputat que no s’ha decidit fins a la segona part de la pròrroga amb un gol d’or de Barreiros des de la llarga distància

El Barça Lassa no ha pogut accedir a la final de la Lliga Europea després de caure per la mínima davant l’Oliveirense (0-1). Un gol d’or de Barreiros a la segona meitat de la pròrroga ha valgut perquè els portuguesos accedeixin a la final i per eliminar de manera cruel els blaugranes, que ho han intentat fins al final en un partit clarament marcat pel nivell defensiu.

Que el duel no seria senzill ho sabien els barcelonistes, que eren plenament conscients que per superar el conjunt portuguès s’haurien d’implicar al màxim. En uns primers minuts de tempteig sense un clar dominador, els dos equips han intentat arribar a porteria, sobretot a través del xut de llarga distància, però sense gaire perill. Amb el pas dels minuts, el partit perdria control i agafaria un to més anàrquic, amb pujades i tornades constants. Això sí, els sistemes defensius s’imposaven clarament als ofensius. I és que cap dels dos equips aconseguia sorprendre l’altre. El Barça, però, era qui mantenia més la possessió i intentava buscar la pausa en el joc per fer mal al conjunt de Tó Neves.

S’imposen les defenses

A través de Marc Gual, l’equip buscava combinar per desordenar l’Oliveirense, que es defensava amb tot. L’acció més clara per als blaugranes l’ha tingut Xavi Barroso, que no ha pogut transformar un penal, precedit d’una gran jugada de Lucas Ordoñez quan encarava sol Puigbí. En aquest context, ha estat importantíssima la figura de Sergio Fernández, que ha evitat qualsevol resposta portuguesa. Sobri, atent i segur s’ha mostrat el porter blaugrana, que ha fet grans aturades de mèrit per mantenir la porteria a zero, sobretot mitjançant el perillós Jordi Bargalló amb dos xuts de llarga distància i una ocasió molt clara a través de Moreira. Edu Lamas, abans del descans, hauria pogut fer el primer, però la bola s’ha escapat per poc.

El pas pels vestidors ha fet canviar la dinàmica del partit, i el Barça ha estat qui ha tingut clarament el control de la bola, tancant al darrere l’Oliveirense, que es replegava en zona. Intentarien els de Ricard Muñoz trobar els espais, sobretot a través de la velocitat de Pablo Alvárez i l’execució de Bargalló i Ordoñez, però no aconseguien batre la porteria de Puigbí. Els portuguesos contrarestaven al contracop davant un Barça atent i ordenat i amb un Fernández imperial sota pals. Cap dels dos conjunts, però, ha pogut marcar i el duel s’ha hagut de decidir a la pròrroga amb un gol d’or.

Barreiros decideix per a l’Oliveirense a la pròrroga

En aquest tram del partit qualsevol error, ara ja sí, es pagaria molt car. I és que qualsevol detall podia decantar la balança. El ritme era molt elevat amb arribades a totes dues porteries, però sense ocasions clares, amb dos sistemes defensius molt ordenats al darrere que impossibilitaven foradar la porteria. Puigbí ha evitat el gol de la victòria blaugrana d’un xut d'Álvarez i, a falta de dos minuts per al final de la segona pròrroga, Barreiros ha estat l’home que ha marcat el gol amb un xut des de la llarga distància per classificar l’Oliveirense per a la final. La creu li ha tocat al Barça, que ha vist com el somni del triplet no seria possible, tot i intentar-ho i creure-hi amb tot fins al final.