Comunicat del FC Barcelona sobre l’acció de responsabilitat

Comunicat del FC Barcelona sobre l’acció de responsabilitat

El Club fa una primera valoració sobre la sentència de l’Audiència Provincial de Barcelona respecte de la demanda de l’acció de responsabilitat

El FC Barcelona ha rebut aquesta tarda la notificació sobre la resolució de l’Audiència Provincial de Barcelona respecte de la demanda de l’acció de responsabilitat, segons la qual desestima tant el recurs interposat pel Club com el recurs presentat pels exdirectius demandats.

Després d’una primera valoració, el FC Barcelona vol afirmar el següent:

1. El Club lamenta que l’Audiència no hagi dictat una resolució que fixi els criteris comptables per determinar en un futur la quantificació de beneficis o pèrdues d’una junta directiva en el seu mandat.

2. La voluntat de l’actual Junta Directiva no ha estat la de reclamar cap responsabilitat econòmica als exdirectius demandats, sinó obtenir un precedent en relació amb aquests criteris, per evitar l’actual situació d’incertesa i d’inseguretat jurídica. L’Audiència argumenta que, havent desistit de la petició de la condemna econòmica, no és necessari entrar a tractar la qüestió plantejada pel Club.

3. En qualsevol cas, la resolució de l’Audiència confirma, un cop més, que els comptes presentats per la Junta Directiva sortint que va tancar l’exercici 2009/10 eren defectuosos i que la reformulació efectuada per la Junta Directiva entrant, i aprovats pels auditors, que va donar com a resultat unes pèrdues de més de 79 milions d’euros, és la correcta.

4. La sentència desestima el recurs dels exdirectius, que demanaven una modificació dels arguments de la resolució de primera instància, atès que els criteris comptables aplicats a la formulació dels comptes de la temporada 2009/10 no eren correctes i, per tant, posaven en evidència la seva responsabilitat.

5. La sentència també desestima la petició formulada pels exdirectius relativa a la imposició de les costes judicials considerant que l’acció exercitada pel FC Barcelona tenia fonaments jurídics i comptables sòlids i que, en aquestes circumstàncies, no és procedent imposar les costes al Club.

6. La sentència confirma també que l’únic motiu pel qual no va prosperar la demanda presentada pel FC Barcelona en primera instància és perquè, a criteri del jutge, que el Club no comparteix, no van quedar suficientment acreditades algunes de les partides que configuraven el total de les pèrdues reclamades i pagades pel Club.

7. El FC Barcelona considera que durant aquest procés ha vetllat per la defensa dels interessos del Club, en compliment de la llei i del mandat de l’Assemblea de Socis Compromissaris.

La resolució de l’Audiència Provincial de Barcelona serà avaluada en la pròxima reunió ordinària de la Junta Directiva, prevista per al proper dilluns, 29 de maig.                                                                                  

                                                                                         Barcelona, 25 de maig del 2017

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut