La Cultural Lleonesa, rival del Barça B al play-off d’ascens a Segona A

La Cultural Lleonesa, rival del Barça B al play-off d’ascens a Segona A

El sorteig de la RFEF ha deparat que el partit d’anada sigui al Miniestadi, mentre que la tornada es jugarà a l’Estadio Municipal Reino de León

Ja es coneix el que serà el rival del FC Barcelona B en l’eliminatòria per l’ascens a Segona A. I l’equip que separa el filial blaugrana de poder ser equip de la categoria de plata la propera temporada és la Cultural Lleonesa. Així ho ha deparat el sorteig que s’ha dut a terme aquest dilluns a la Ciutat Esportiva de Las Rozas, que a més ha determinat els estadis en què es jugaran l’anada i la tornada: el Miniestadi acollirà el primer partit, aquest dissabte 20 de maig a les 19.00 hores, mentre que la tornada serà a l’Estadio Municipal Reino de León (27-28 de maig).

Cal recordar que, com a campions dels seus respectius grups, el guanyador de l’eliminatòria ascendirà directament a Segona A, juntament amb el vencedor de l’encreuament entre l’Albacete i l’Hoya Llorca. En cas de derrota, el filial blaugrana tindrà una nova oportunitat, ja que es reenganxarà amb els segons, tercers, i quarts que quedin vius en la segona ronda.

L’exblaugrana Benja, l’amenaça

Amb 26 victòries, 8 empats i 4 derrotes, i 86 gols a favor i només 28 en contra, la Cultural Lleonesa ha estat l’equip campió del Grup 1 de la Segona B, després d’empatar a 86 punts amb el Racing de Santander, finalment segon. Entrenat per Ruben de la Barrera, té l’exblaugrana Benja Martínez com a màxim golejador, amb un total de 24 dianes.

De fet, Benja ja sap el que és ascendir a Segona A, perquè va ser titular en el partit en què el Barça B de Luis Enrique va aconseguir el darrer ascens a la categoria de plata contra el Sant Andreu.

Gerard López: “És un rival dur, però confio plenament en els meus jugadors”

Després del sorteig, el tècnic del filial blaugrana ha valorat l’encreuament amb la Cultural Lleonesa. Gerard López ha parlat de la dificultat del repte, especialment tenint en compte que la tornada serà a domicili: “És un equip molt bo, i ens tocarà intentar pujar a Lleó. Els hi tenim un respecte màxim, perquè és un rival duríssim que ha batut tots els rècords de punts a la categoria a nivell històric”.

Malgrat tot, l’entrenador ha comentat que “intentarem encarar l’eliminatòria amb la màxima confiança possible”. “Si alguna cosa ens ha caracteritzat és que som un equip fiable i competitiu”, ha afegit. A més, ha aprofitat per fer una crida a l’afició: “Nosaltres ara ja comencem a preparar el duel del cap de setmana al Miniestadi, on intentarem treure un bon resultat per a la tornada. Esperem tenir el reconeixement de tota la nostra gent i que l’afició blaugrana vingui a ajudar-nos”, ha sentenciat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut