Les Lligues guanyades a l’última jornada: Tenerife (I)

Les Lligues guanyades a l’última jornada: Tenerife (I)

El Barça es va proclamar campió de la 12a Lliga després de superar l’Athletic Club al Camp Nou (2-0) i l’ensopegada del Reial Madrid a l’Heliodoro Rodríguez López davant el Tenerife (3-2)

El títol de Lliga d’aquesta temporada es guarda amb suspens fins a l’última jornada. El Barça, de moment, és el líder del campionat empatat a 87 punts amb el Reial Madrid, tot i que no depèn de si mateix per conquerir el títol per tercera vegada consecutiva. I és que els blancs tenen un partit menys que han de jugar davant el Celta aquest dimecres a Balaídos. Si el conjunt madridista venç o empata en territori gallec, arribaran a l’última jornada depenent d’ells mateixos i el Barça haurà d’esperar una ensopegada blanca i guanyar al Camp Nou davant l’Eibar. En cas de derrota, serà el Barça qui dependrà d’ell mateix per alçar el títol de campions.

Els blaugranes ja saben el que és guanyar Lligues en l’última jornada. Hi ha hagut guions de tot tipus i de molt diferents. Depenent d’ells mateixos i sense dependre’n. De les cinc més recents, la primera més sonada és la que va conquerir el Dream Team la temporada 1991/92 amb Johan Cruyff a la banqueta. El Barça havia de guanyar al Camp Nou i ho va fer davant l’Athletic Club (2-0) i va esperar una punxada del Reial Madrid –empat o derrota-.

El cert és que, tot i que els blancs van avançar-se davant el Tenerife a l’Heliodoro Rodríguez López per 0-2, el conjunt dirigit per Valdano va ser capaç de capgirar el marcador i superar el Madrid per 3-2 amb gols de Quique Estebaranz, Rocha en pròpia porta i Pier. Un triomf que va fer embogir el Camp Nou amb la seva segona Lliga consecutiva i la 12a de la història del Club. Tornarà a passar un guió semblant aquesta temporada? 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut