Acord amb Adsalutem Institute per impulsar projectes d’investigació i educació sobre l’impacte del son en la salut i el rendiment esportiu

Acord amb Adsalutem Institute per impulsar projectes d’investigació i educació sobre l’impacte del son en la salut i el rendiment esportiu

El Barça Innovation Hub enceta aquesta línia de recerca de la mà d’una de les entitats catalanes punteres en l’àmbit de la Medicina del Son per aplicar les conclusions als esportistes del Club i a la Masia

El FC Barcelona, a través del Barça Innovation Hub, ha signat un acord de col·laboració amb Adsalutem Institute que té com a objectiu desenvolupar projectes d’investigació que relacionen el son i la seva incidència en la salut i el rendiment dels esportistes. L’entesa s’ha signat aquest dilluns a les oficines del FC Barcelona amb la presència del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu; Òscar Grau, CEO del Club, Javier Sobrino, director d’Estratègia i Coneixement; Albert Mundet; cap de Coneixement i Gil Rodas, director de l’Àrea de Salut i Benestar del Barça Innovation Hub (BiHub) i Antoni Esteve, fundador i president d’Adsalutem Institute, que ha estat acompanyat de José Miguel Gallego, director d’investigació i desenvolupament, i d’Anna Fresquet, assessora d’investigació.

El FC Barcelona i Adsalutem Institute treballaran conjuntament en dos projectes ja perfilats. D’una banda, amb la col·laboració de diferents experts del sector, impulsaran una guia mèdica sobre el son i el rendiment que compilarà les evidències científiques que vinculen el descans nocturn, la salut i la pràctica de l'esport. I d’altra banda, en col·laboració amb el projecte Masia 360, realitzaran una prova pilot per detectar possibles anomalies del son entre els residents de la Masia amb l’objectiu de poder-les tractar adequadament i així millorar la salut i el benestar dels joves esportistes.

L’evidència científica existent indica que el son és un important factor que cal considerar en l’àmbit de l’esport. Les tesis de treball d’Adsalutem Institute rauen en el convenciment que millorar el son i el benestar general dels esportistes millorarà el rendiment als terrenys de joc.

Adsalutem Institute és una entitat privada catalana que té l’objectiu d’impulsar el coneixement científic al voltant del son saludable i la seva influència en la qualitat de vida de les persones, alhora que ofereix serveis assistencials d’alt valor a las persones afectades per trastorns del son. L’Adsalutem Institute compta amb el suport acadèmic de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) dins del marc del ‘Center for Studies of Sleep Medicine’, en què totes dues entitats col·laboren a l’àmbit científic i docent especialitzat en Medicina del Son.

Declaracions d’Antoni Esteve, president d’Adsalutem

“Estem molt satisfets d’haver signat aquest acord. És fruit de converses durant molt de temps intentant definir un marc col·laboratiu des d’on impulsar la recerca al voltant dels bons hàbits del dormir, que prenen especial rellevància en la gent jove.”

Declaracions de Gil Rodas, director de l’Àrea de Salud i Benestar del BIHUB

“El son és un factor importantíssim en el rendiment dels nostres esportistes, i en l’afany d’estar sempre ben assessorats en aquest àmbit Adsalutem ens ajudarà moltíssim a ser millors.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut