El museu del FC Barcelona estrena un nou espai dedicat a Johan Cruyff

El museu del FC Barcelona estrena un nou espai dedicat a Johan Cruyff

Danny i Jordi Cruyff, acompanyats per Josep Maria Bartomeu i una comitiva del Club, han visitat aquesta nova àrea del Museu on es ret homenatge al vessant esportiu i a l’obra socioeducativa de l’holandès

El Museu del FC Barcelona ja té un nou espai dedicat a la figura de Johan Cruyff. Es tracta d’una àrea que repassa les fites i els moments més destacats de la trajectòria del futbolista, tant en la seva faceta esportiva com en matèria de llegat social. Amb aquest projecte el Museu del FC Barcelona reordena tots els objectes vinculats al Johan de què disposava i incorpora noves adquisicions cedides per la família amb l’objectiu de posar en valor el mite de Cruyff perquè tots els visitants del Museu puguin entendre la inesborrable empremta que el mític número 14 va deixar al FC Barcelona.

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha rebut aquest dijous al Camp Nou la dona de l’holandès, Danny Cruyff, i el seu fill, Jordi Cruyff, per convidar-los a visitar el nou espai dedicat a la figura del seu marit i pare, respectivament. Durant la visita la família ha valorat molt positivament l’espai, els seus continguts i el seu disseny i ha volgut entregar un nou objecte per incorporar al catàleg: unes botes de l’etapa d’entrenador del Johan.

Han acompanyat també els Cruyff en aquest emotiu acte el vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner; el vicepresident tercer del FC Barcelona, Jordi Mestre; el directiu del Club, Xavier Vilajoana i el president de l’Agrupació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda. Han assistit també a l’esdeveniment, Carole Thate, directora general de World of Johan Cruyff; Pati Roura, directora de la Fundació Cruyff; Mariël Koerhuis, directora del Johan Cruyff Institute; Edmond Vidal de World of Johan Cruyff i Xavier Bertolín, director de l'Àrea d'Acció Comercial i Educativa de la Fundació Bancària “la Caixa”.

Jugador, entrenador i home compromès

Els continguts de l’espai estan dividits en tres grans blocs -Cruyff Jugador, Cruyff Entrenador i Cruyff Forever- i s’expliquen a través de diverses fotografies emmarcades a la paret i unes vitrines amb alguns objectes històrics. Una pantalla completa l’experiència amb un audiovisual que repassa algunes de les imatges que continuen a les nostres retines, tant del seus gols com del seu particular estil com a entrenador.

Al bloc Cruyff Jugador es repassa la trajectòria al Barça de l’Holandès Volador amb imatges tan emblemàtiques com la de la signatura del seu primer contracte, amb el president Agustí Montal, o la del seu famós gol a l’Atlètic de Madrid l’any 1973 en què, literalment, va volar per colpejar la pilota. Als peus d’aquestes i altres fotografies s’hi troba una vitrina amb tres peces de col·lecció cedides al Club per la família: una de les seves samarretes blaugrana, una samarreta de la selecció holandesa i la Pilota d’Or que va rebre l’any 1974.

A Cruyff Entrenador es reviu la trajectòria com a míster de qui ha estat la persona més influent del futbol modern. La Copa d’Europa de Wembley o els seus inseparables Chupa-chups són dues icones imprescindibles per entendre els èxits esportius i el seu tarannà com a entrenador. A la vitrina d‘aquest espai, a més de les botes que ha cedit aquest dijous la família, s’hi exposa una de les seves mítiques gavardines grises, tan comunes en el seu vestuari durant la seva etapa com a entrenador.

Per últim, el bloc Cruyff Forever vol retre homenatge al llegat que Cruyff ha deixat fora dels terrenys de joc, principalment, a través de la Fundació Cruyff i del Cruyff Institute. L’ajuda als infants amb discapacitats i el foment de la formació acadèmica en el món de l’esport han estat dues de les seves constants extrafutbolístiques que ajuden també a completar el perfil del seu mite.

Aquesta nova àrea temàtica del Camp Nou Experience disposa d’uns 60 m2  i es troba a la primera planta del Museu, un lloc privilegiat de la instal·lació, on fins ara hi havia l’espai Fundació, que fa uns mesos es va remodelar i traslladar a la zona del Bulevard de Taquilles.  La contrucció d’aquest espai Cruyff forma part de les accions d’homentage al Johan que el FC Barcelona va anunciar el març del 2017, entre les quals també destaca l’adjudicació del seu nom al futur Miniestadi.

Declaracions de Josep Maria Bartomeu:

“Tenir un espai Johan Cruyff al Museu era una obligació perquè el Johan s’ho mereix. Els visitants de tot el món podran conèixer el seu llegat i la seva empremta al Barça, que és enorme i transcendental. A més, ens fa molta il·lusió que l’espai s’hagi dividit en tres blocs: el seu vessant de jugador, d’entrenador i de llegat social. Ell és una figura cabdal i el seu currículum esportiu és espectacular”.

Declaracions de Jordi Cruyff:

“És un honor, un plaer que el meu pare tingui un espai bastant gran al Museu del FC Barcelona. És un lloc històric i estic molt agraït al Club amb aquest detall i, alhora, emocionat per veure peces de roba com una samarreta, una gavardina o les seves botes. El meu pare va crear una filosofia de joc que avui encara perviu i crec que no hi ha res més bonic que deixar un llegat com aquest”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut