Movistar Inter – FC Barcelona Lassa: La mala sort decideix a Madrid (4-2)

Amb el mateix resultat que en el primer partit, però aquest cop amb gols locals a la segona part, els d’Andreu Plaza perden el segon duel de la sèrie final de la LNFS i estan obligats a guanyar al Palau per continuar lluitant pel títol

No ha pogut ser i el FC Barcelona Lassa ha tornat a consumar un resultat que no reflecteix el que s’ha vist sobre la pista de Torrejón. Perquè la igualtat entre catalans i interistes ha estat elevada en un duel d’alt voltatge i grans ocasions per als dos conjunts però que dues accions desafortunades dels d’Andreu Plaza han sentenciat. Ara el resultat obliga el Barça a guanyar tres partits de manera consecutiva –dos al Palau i un a Madrid– si vol aixecar el títol de Lliga.

Una igualtat que no es consuma

El Barça ha tornat a fer un bon partit. El segon matx de la sèrie de la final de la LNFS ha estat una mena de continuació del primer, el que es va jugar dijous passat a Torrejón. Així, el d’aquest dissabte s’ha disputat seguint el guió de la igualtat, però amb un resultat al descans d’1-1 després dels gols de Ferrao i Gadeia pràcticament sobre la botzina del final del primer temps. Dues dianes que han hagut d’arribar a pilota aturada, perquè l’actuació dels dos porters, especialment de Paco Sedano, ha tornat a ser molt bona.

Malgrat tot, els d’Andreu Plaza han tornat a portar més el pes de l’atac i, amb una defensa compacta, han sortit ràpid a la contra, tot i que novament la manca d’encert els ha perjudicat. I això que els blaugranes s’han avançat, amb un penal transformat per Ferrao després d’una falta de Pola sobre Rivillos (0-1, min 19), però la sisena falta dels catalans segons després ha acabat amb el gol de Gadeia (1-1, min 20).

Una segona part contraproduent

Després del descans, però, el Barça no ha estat encertat. La mala sort, a més, tampoc no ha ajudat. Perquè, malgrat que durant els primers minuts els dos equips han jugat sense arriscar gaire i que els dos porters han tingut un altíssim percentatge d’aturades, la igualtat s’ha trencat a falta de sis minuts. Ho ha fet en una jugada desafortunada entre Aicardo i Sedano que el gadità ha acabat transformant, en pròpia porteria, en el 2-1 en contra (min 34).

L’acció ha fet mal al Barça, que no s’ha volgut precipitar per evitar que l’Inter sentenciés abans, però tampoc l’ha deixat jugar amb fluïdesa. L’entrada del porter jugador, ja a 3.29 del final, no ha fet efecte, i Ricardinho i Pola han posat un 4-1 massa ampli pel que s’ha vist sobre la pista (min 40). Esquerdinha ha maquillat el marcador, però la derrota ja era una realitat.

Així doncs, ara el Barça necessitarà la màgia del Palau per capgirar aquest 2-0 en contra, empatar la sèrie i forçar el cinquè partit. És difícil, però encara no s’ha dit l’última paraula.