Kirolbet Baskonia – FC Barcelona Lassa: Millora sense recompensa (85-79)

Els de Pesic ho intenten fins al final, però no poden endur-se el triomf al Buesa Arena i tornaran cap a Barcelona amb un 2-0 global que s’haurà de remuntar per ser a la final

El FC Barcelona Lassa no ha pogut guanyar el segon partit de les semifinals de la Lliga Endesa. Després de perdre el primer partit, els blaugrana han ofert una millor versió en aquest segon, però un darrer parcial de desencert blaugrana ha fet que el Baskonia es tornés a endur la victòria (85-79). I això que l’enfrontament ha estat dominat durant la primera part pels de Pesic, que han comandat l’electrònic del Buesa Arena però que no han pogut mantenir l’avantatge en un partit en què Janning (19 punts) i Huertas (15 punts) han estat figures clau.

Un resultat que porta les semifinals al Palau amb un repte complicat, que no serà un altre que el d’intentar capgirar un 2-0 global. Cop dur, doncs, per a un Barça que ha millorat defensivament, ha augment l’agressivitat i ha incrementat la intensitat, però que no ha pogut aprofitar la bona primera part realitzada, en què s’han aprofitat les deu pèrdues locals amb una bona pressió i un elevat encert anotador -48 punts en 20 minuts. També ha estat important la gran actuació de Hanga, que ha marcat el ritme i ha anotat 10 punts, i de Moerman, que ha transformat tres triples. Tot plegat per agafar per sorpresa els vitorians, que han arribat a perdre de -14 (8-22, min 7) i que han marxat amb un 38-48 al descans.

El Baskonia reacciona

Però el Baskonia ha millorat en defensa i ha acabat de despertar en atac, també des de la línia de tres. A més, ha aprofitat el desencert del Barça en certs moments i l’alt ritme que ha pres el partit per col·locar-se per primera vegada per davant en el marcador, després d’un triple de Janning (61-60, min 28), i per iniciar el darrer parcial amb un 67-65 (min 39).

Un resultat que ha fet mal el Barça, que ja no s’ha pogut tornar a avançar –l’encert de Huertas tampoc no ha ajudat- i ha acabat caient en un desenllaç ajustadíssim però en què el desencert ha acabat deixant el 85-79 final.