Movistar Inter – FC Barcelona Lassa: S’escapa el primer punt de la sèrie (4-2)

El Barça fa mèrits per guanyar a Madrid, però no pot aconseguir el triomf en un partit que s’ha acabat decidint a la segona part de la pròrroga

Encara hi ha molta final per davant. Així ha quedat demostrat en el primer partit de la sèrie de la final de la LNFS, en què la igualtat que tant es preveia en la prèvia s’ha fet palesa en els primers compassos. Tant que el primer duel entre l’Inter i el Barça no s’ha decidit fins a la segona part de la pròrroga, després que Léo Santana i Lozano forcessin el temps extra. Carlos Ortiz, però, ha trencat les taules i Pola, ja en els últims segons, ha marcat el definitiu gol. Un resultat final (4-2) que consuma una derrota cruel per a un Barça superior, però que no ha tingut l’encert suficient. Especialment en una primera meitat en què la manca d’efectivitat ha estat la llosa davant d’un l’Inter que, malgrat carregar-se ràpid de faltes i fer un pas enrere, ha acabat colpejant més fort.

Un resultat massa ampli

Perquè no ha començat bé el partit per al Barça, que no ha merescut el 2-0 que s’ha reflectit en el marcador al descans. Els de Jesús Herrero s’han avançat ràpid, després d’una mitja volta de Gadeia (1-0, min 3), però aquesta acció no ha estat suficient per enfonsar els catalans. Abocats a l’atac, Rivillos i Léo Santana han estat a punt d’empatar, però la més clara l’ha tingut Ferrao, amb un gol fantasma en una doble rematada que els àrbitres no han donat per vàlid (min 12), malgrat que la pilota ha semblat traspassar la línia. Tot i el domini blaugrana, l’estratègia de l’Inter ha acabat per imposar-se i Borja, que ha rematat una falta al fons de la xarxa, ha ampliat distàncies (2-0, min 17) abans del pas per vestidors.

L’Inter perdona

Un gol que, ara sí, ha semblat fer mal el Barça, perquè ha vist com l’Inter ha donat més sensació de perill i ha tingut opcions per sentenciar a la represa. L’atenció i l’estat de forma de Paco Sedano, però, ha mantingut els d’Andreu Plaza dins del partit, especialment durant els dos minuts en què els blaugrana han jugat amb inferioritat per l’expulsió polèmica d’Esquerdinha.

El Barça força la pròrroga

L’equip català ha sobreviscut als minuts d’alta tensió i ha crescut sobre la pista buscant el primer punt de la sèrie. La cinquena falta de l’Inter també ha ajudat (min 32), però encara més el gol que ha aconseguit fer Léo Santana després d’una gran jugada de Dyego (2-1, min 32). I, amb deu minuts encara per endavant, el Barça ha aconseguit fer el que tant buscava, que no era una altra cosa que l’empat a 2. L’ha aconseguit Lozano, després de transformar un doble penal (min 38) que ha acabat forçant la pròrroga.

El primer punt és madrileny

Amb la igualtat com a bandera, també a la pròrroga, la victòria no s’ha decidit fins a dos minuts del final. I la balança ha caigut cap al cantó de l’Inter, després que Carlos Ortiz trenqués l’empat amb una rematada llunyana que s’ha colat per l’escaire (3-2, min 44). Acció que ha trencat el duel, perquè ja amb Lozano com a porter-jugador, Pola ha aprofitat una recuperació per posar el definitiu 4-2 a porta buida (min 46) que ha tancat el primer partit de la final. El proper dissabte, el Barça tindrà la segona oportunitat.