Movistar Inter – Barça Lassa: Crueltat en forma de penals (1-1, 3-1)

Els d’Andreu Plaza no poden superar l’Inter, tot i anar per davant en el marcador durant bona part del partit, i s’acomiaden del títol de la LNFS amb un regust amarg, després d’un esforç titànic que no ha tingut recompensa.

No ha pogut ser i el Barça s’ha quedat a les portes de fer història. L’ha tingut a tocar, en un partit molt dur i exigent, però finalment els penals han estat determinants i han sentenciat un títol que es queda a Torrejón, en el cinquè partit de la final contra l’Inter.

Ni el gol de Dyego en la primera part, ni les aturades miraculoses de Sant Paco Sedano han estat suficients per enderrocar un Inter que ha colpejat durament en el tram final, després d’anar per darrere en el marcador durant bona part del matx. Un gol d’Elisandro, la tanda de penals i el desgast físic blaugrana –Léo Santana, Aicardo, Rivillos i Esquerdinha no han pogut acabar el partit- han acabat de decidir.

Dyego i Sedano, protagonistas del primer temps

La tristesa al final del partit ha estat més que justificada, perquè s’ha suat de valent en tota l’eliminatòria. En el partit decisiu, també. Ricardinho ha estat baixa d’última hora, però l’Inter, empès per la seva afició, ha pressionat fort. Malgrat tot, la bona defensa blaugrana, l’excepcional recital de la primera part de Paco Sedano –ha estat un mur per a Elisandro, Gadeia, Pola, Rafa Rato i Taffy- i un gol a la contra d’un Dyego decisiu (0-1, min 10) s’han imposat primerament. Tot plegat, els ingredients per fer que el Barça hagi pogut marxar al descans amb avantatge.

Elisandro fa l'empat

La segona part no ha canviat gaire el guió i l’Inter, obligat a marcar, ha buscat la porteria visitant. El Barça s’ha seguit defensant bé, mentre que Sedano ha continuat fent la seva feina de forma sensacional. La intervenció més miraculosa, en una rematada a boca de canó de Daniel amb una mà salvadora (min 23).

L’Inter ho ha seguit intentant, amb moltíssima intensió i força, i el Barça no ha pogut aguantar, tampoc físicament, ja sense Esquerdinha, Léo Santana, Aicardo i Rivillos. Així, els de Jesús Velasco han trobat el gol, a falta de quatre minuts per al final, amb un xut d'Elisandro que s'ha colat per tot l'escaire, impossible per a Sedano (1-1, min 36). Acció que ha forçat una pròrroga en què les oportunitat més clares, això sí, han estat per a Lozano, en un doble penal que ha marxat alt (min 43), i per a Dyego, amb una rematada que ha salvat Jesús Herrero (min 45).

Els penals eviten la Lliga

Finalment ha estat des del punt de penal on s’ha decidit la Lliga més igualada dels últims anys. L’Inter no ha fallat i ha transformat els tres llançaments per deixar el Barça amb la mel als llavis, en una temporada que, malgrat tot, finalitza amb la Copa del Rei i el bitllet per a la propera edició de la UEFA Futsal Cup.