V edició dels diàlegs acadèmics 'Ernest Lluch d'economia i futbol'

V edició dels diàlegs acadèmics 'Ernest Lluch d'economia i futbol'

La jornada d’enguany, que té com a títol ‘Dia de partit: reptes per al màxim rendiment econòmic de la gestió de l’estadi’, tindrà lloc el proper 12 de juny a les 17 hores a l’Auditori 1899

El proper dilluns 12 de juny, a les 17 hores a l'Auditori 1899 del Camp Nou, tindrà lloc la V Edició dels Diàlegs Acadèmics Ernest Lluch d’Economia i Futbol, organitzats per la Fundació Ernest Lluch i l’Àrea Institucional del FC Barcelona.

La jornada ‘Dia de partit: reptes per al màxim rendiment econòmic de la gestió de l’estadi’, serà una bona oportunitat per debatre i dialogar sobre els objectius més importants que tenen els clubs de futbol per treure el màxim profit possible els dies que se celebren partits als estadis.

L’acte comptarà amb l’assistència del vicepresident de l’Àrea de Relacions Internacionals i Institucionals del FC Barcelona, Carles Vilarrubí, del president de la Fundació Ernest Lluch, Joan Majó, i del Dr. Jaume García, catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Pompeu Fabra, així com dels reputats acadèmics Robert Simmons i Kirk Wakefield participants en el diàleg i dels experts professionals de l'Amsterdam Arena i FC Barcelona que protagonitzaran la posterior taula rodona.

La jornada constarà del programa següent:

- 17.00 hores: Obertura a càrrec del vicepresident de l’Àrea de Relacions Internacionals i Institucionals del FC Barcelona, Carles Vilarrubí i del president de la Fundació Ernest Lluch, Joan Majó. A continuació, hi haurà una Introducció acadèmica a càrrec del Dr. Jaume Garcia, catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat Pompeu Fabra i membre de la UPF Sports Lab.

- 17.20 hores: Diàleg ‘Dia de partit: reptes per al màxim rendiment econòmic de la gestió de l’estadi’, amb la participació del Dr. Robert Simmons, catedràtic d’Economia a la Lancaster University Management School (UK) i del Dr. Kirk Wakefield, catedràtic Edwin W. Streetman de Retail Marketing i director executiu del Center for Sports Sponsorship & Sales de la Baylor University (EUA).

- 18.15 hores: Taula rodona amb la participació de Manuel Pérez, subdirector de ‘La Vanguardia’, de William T. Mannarelli, director de l’Àrea Patrimonial -Espai Barça, de Henk Markerink, CEO de l’Amsterdam Arena així com del Dr. Robert Simmons i del Dr. Kirk Wakefield.

- 19.45 hores: Cloenda, a càrrec de Josep Maria Carreras, vicepresident de la Fundació Ernest Lluch.

Els precedents

El FC Barcelona i la Fundació Ernest Lluch van signar el 2013 un conveni que estableix un marc global de col·laboració entre les dues entitats. Fruit d’aquesta aliança i de les inquietuds de qui en dóna el nom, així com els interessos per la reflexió i la divulgació de la cultura i l’esport que comparteixen les dues parts, es va acordar instaurar una conferència acadèmica anual sobre economia i futbol, que en l’edició de l’any passat va prendre el nom de Diàlegs Ernest Lluch d’Economia i Futbol.

La primera Conferència Acadèmica Ernest Lluch d’Economia i Futbol es va celebrar el 17 de juny del 2013 i va tenir com a eix ‘L’impacte de la crisi al futbol’; la segona va tenir lloc el 28 de maig del 2014, centrada en ‘L’Estadística al servei del futbol’, la tercera es va celebrar el 27 d’abril del 2015 i va girar a l’entorn d’‘El vector futbol en l’economia’, i la quarta edició, que va tenir lloc el 6 de juny del 2016, es va centrar en ‘Una mirada económica al futur del futbol’.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut