Telekom Veszprém – FC Barcelona Lassa: Un partit per marxar amb el cap ben alt

Telekom Veszprém – FC Barcelona Lassa: Un partit per marxar amb el cap ben alt

Els blaugranes disputen la final de consolació de la VELUX EHF Final4 per afrontar amb les millors sensacions possibles l’última competició de la temporada

El Barça Lassa disputa aquest diumenge el partit que ningú no vol jugar. Els homes de Xavi Pascual s’enfronten amb el Telekom Veszprém hongarès en el duel pel tercer i quart lloc de la Champions League. Després de caure en la semifinal de manera agónica (26-25) contra el Vardar, els blaugranes afronten el duel amb l’objectiu de tornar a carregar el dipòsit de moral per encarar la competició que tancarà la temporada. I és que el Barça Lassa disputarà la fase final de la Copa del Rei d’aquí a una setmana a Lleó.

Abans, però, cal tornar a jugar al Lanxess Arena davant dels prop de 600 aficionats culers que han viatjat a Colònia. La derrota per la mínima a les semifinals no amaga la gran temporada feta per l’equip a totes les competicions, i un bon partit contra el Veszprém significaria marxar d’Alemanya amb el cap ben alt.

Un rival molt conegut

Al davant hi haurà un Veszprém ple de vells coneguts, començant per la banqueta. I és que l’entrenador del conjunt hongarès és Xavi Sabaté, que va ser porter de les categories inferiors del FC Barcelona. Una de les grans estrelles del Veszprém és Laszlo Nagy, que va ser capità del Barça d’handbol. L’acompanyen jugadors com Cristian Ugalde, excanterà blaugrana, o Marko Kopljar, que va ser culer la temporada 2015/16.

Els enfrontaments entre Barça i Veszprém s’han repetit en nombroses ocasions. Des que el 1986 es creuessin els camins per primera vegada a la semifinal de la Recopa, tot i que en aquella època s’anomenava Vaev Epitok. Els blaugranes van capgirar el 27-25 de l’anada guanyant al Palau per 29-19 i van acabar aixecant el títol. Es van tornar a trobar les temporades 1997/98, 1998/99 i 1999/00, amb un balanç de quatre victòries culers, un empat i una derrota a Hongria.

Fins al 2003 no van tornar a enfrontar-se, amb un mal record per al Barça, ja que el Veszprém va remuntar a Hongria els quatre gols d’avantatge de l’anada als vuitens de final. Després de dos encreuaments més els cursos 2009/10 i 2010/11, es van veure les cares al partit pel tercer i quart lloc del curs 2013/14 en un duel que repetiran aquest diumenge. En aquella ocasió el triomf va ser culer (26-25). El millor record d’aquests partits, però, és del 2015. Barça Lassa i Veszprém es van trobar a la final, i els culers van aconseguir el títol guanyant 28-23.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut