El Fòrum Samitier Wembley25 recorda el canvi que va significar aquella primera Copa d’Europa

El Fòrum Samitier Wembley25 recorda el canvi que va significar aquella primera Copa d’Europa

L’experiència dels periodistes que van viure aquella final ha protagonitzat la primera de les tres xerrades que acollirà aquesta setmana l’Auditori 1899 del Camp Nou

Amb el títol `L’any que ens va canviar la vida’, s’ha celebrat aquesta tarda a l’Auditori 1899 el primer dels tres col·loquis que configuren aquesta setmana el programa de les xerrades del Fòrum Samitier Wembley25, emmarcades en els actes de commemoració del 25è aniversari de la primera Copa d’Europa barcelonista.

Aquest primer col·loqui ha estat dedicat a conèixer la visió dels periodistes sobre el significat que va tenir per la història del Club la consecució d’aquella primera Copa d’Europa. Els ponents d’aquesta jornada han estat els periodistes Josep Maria Casanovas, Francesc Aguilar, Ramon Besa i Emilio Pérez de Rozas que han coincidit a l’hora de reconèixer la transcendència d’aquell títol i les positives conseqüències que va tenir en el futur del Club. Aquest primer col·loqui ha estat moderat per Pitu Abril, que va ser l’encarregat de comentar el 20 de maig de 1992 la final de Wembley per TVE Catalunya.

Entre els assistents a la xerrada ha destacat la presència del vicepresident Jordi Cardoner, dels ex presidents Josep Lluís Núñez i Joan Gaspart, l’exjugador José Mari Bakero i el secretari de la Junta Directiva, Jordi Calsamiglia, així com altres periodistes que van cobrir informativament aquella final.

Aquestes xerrades programades dins del Fòrum Samitier, en homenatge a la figura del seu impulsor Jaume Llauradó, que ens va deixar el passat més d’abril, continuaran a l’Auditori 1899 demà dijous i el divendres amb dues jornades que estaran protagonitzades per entrenadors i exjugadors.

El vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, ha estat l’encarregat d’iniciar l’acte amb unes paraules de benvinguda als assistents i de record a Jaume Llauradó, a qui també s’ha referit Joan Gaspart. Els fills de l’impulsor del Fòrum Samitier també han assistit al col·loqui i en nom del Club, Jordi Cardoner els ha lliurat un record de la jornada.    

Els periodistes convidats han recordat tot el que va significar aquella victòria de Wembley 92 per iniciar una època guanyadora que encara no ha acabat. L’acord ha estat unànime a l’hora de reflexionar que havia estat un privilegi poder viure aquell any 1992, un any que com deia el títol de la xerrada “ens va canviar la vida”, tant al FC Barcelona com a tota la ciutat, amb la posterior organització dels millors Jocs Olímpics que s’han celebrat mai.

Demà dijous a les 18 h tindrà lloc la segona ponència que tractarà “El llegat de Johan”. Hi intervindran els entrenadors Vicente Del Bosque, Javier Clemente i John Benjamin Toshack, amb el periodista Lluís Canut de moderador.

Finalment, el Fòrum Samitier Wembley25 es tancarà el divendres 9 de juny a les 12 h, amb una xerrada moderada per la periodista Pilar Calvo que comptarà amb la participació dels jugadors de la plantilla del 92 Hristo Stoitxkov, Ronald Koeman, Guillermo Amor i Eusebio Sacristán, que juntament amb el segon entrenador, Carles Rexach, ens parlaran de les seves “Vivències de Wembley”.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut