La Ciutat Esportiva rep l’acreditació Amed per promocionar l’alimentació saludable a la Residència Masia i a tot el recinte

La Ciutat Esportiva rep l’acreditació Amed per promocionar l’alimentació saludable a la Residència Masia i a tot el recinte

La Ciutat Esportiva Joan Gamper del Futbol Club Barcelona atén 400 comensals diaris i consolida l’expansió Amed als centres esportius de Catalunya.

La Ciutat Esportiva Joan Gamper ha rebut avui l’acreditació Amed per promocionar l’alimentació saludable a la Residència Masia – Centre de Formació Oriol Tort i a tot el recinte, on cada dia atén 400 comensals. L’acte s’ha organitzat a la Residència Masia amb l’assistència de Joan Guix, secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya; Gemma Salvador, dietista i nutricionista de l’Agència de Salut Pública; Joan Moles, director d'operacions, Corporate Segment, de l’empresa gestora del servei de restauració Sodexo, i de Xavier Vilajoana, membre de la Junta Directiva del FC Barcelona responsable del futbol formatiu amateur.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya en el marc del Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP- Salut a totes les polítiques) dinamitza i destaca el programa Amed com a iniciativa pionera a l’Estat, per promoure la salut a través de potenciar l’alimentació mediterrània amb l’objectiu de fer fàcils les opcions saludables.

L’objectiu de l’acreditació Amed és promoure, identificar i fer visibles establiments de restauració que treballin i difonguin l’alimentació mediterrània com a patró d’alimentació saludable propi del nostre entorn, en especial en el de menú diari, ja que quasi un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d’una vegada a la setmana. Els restaurants acreditats estan identificats amb un adhesiu a l’exterior que els identifica com a establiments Amed.

Una alimentació equilibrada

Per aconseguir aquesta acreditació, els establiments han de complir una seguit de requisits, que són principalment els següents:

  • Garantir que un 25% de l’oferta de primers plats siguin a base de verdures, hortalisses o llegums.
  • Oferir algun producte integral a la carta.
  • Incloure a l’oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra.
  • Disposar, entre les postres làctics, de l’opció de baix contingut en greix.
  • Utilitzar oli d’oliva per amanir i preparar els plats (per amanir preferiblement oli d’oliva verge o verge extra).
  • Garantir un 50% de fruita fresca, en l’oferta de les postres.

A més, també es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients informació sobre opcions de lleure actiu a les zones pròximes als establiments (circuits, passejades, etc.), ja que el programa Amed també està associat a un concepte de vida activa i saludable. Amed identifica restaurants, menjadors laborals, universitats i altres centres de formació, hospitals, residències, albergs, cadenes de restauració, a més a més de bars i restaurants. Avui ja són 133 municipis de tot Catalunya on hi ha almenys un establiment Amed, dels 557 acreditats que tenen capacitat per oferir menús basats en l’alimentació mediterrània a més de 84.000 comensals diaris.

L'objectiu de la Residència Masia i del FC Barcelona és oferir als joves esportistes una alimentació saludable que encaixa perfectament amb el patró de dieta mediterrània i que, a més a més, els ajudi a cobrir les necessitats pròpies de la seva edat i del tipus i intensitat d'esport practicat. La dieta mediterrània per les seves característiques i el tipus d'aliments que representa pot ser utilitzada com una eina de salut i de millora de rendiment físic i mental en l'estil de vida i en l'educació nutricional dels nostres joves esportistes.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut