El Chapecoense, el sisè equip brasiler a disputar el Trofeu Joan Gamper

El Chapecoense, el sisè equip brasiler a disputar el Trofeu Joan Gamper

En edicions anteriors, els brasilers que han disputat el torneig són l'Internacional de Porto Alegre, el Vasco de Gama, el Santos, el Flamengo i el Botafogo

El FC Barcelona rebrà el Chapecoense per primera vegada en el 52è Trofeu Joan Gamper el 7 d’agost. Es tracta del sisè equip brasiler convidat que visitarà el Camp Nou, després que en les anteriors edicions ho fessin quatre vegades l’Internacional de Porto Alegre, tres el Vasco da Gama, dues el Santos i una el Flamengo i el Botafogo. D’aquests, l’únic club que va aconseguir guanyar un Gamper va ser l’Internacional de Porto Alegre la temporada 1982/83.

El FC Barcelona s’ha enfrontat nou vegades amb clubs procedents del Brasil al Trofeu Joan Gamper, en què ha aconseguit sis victòries i tres empats. En les quatre finals disputades contra aquests equips els blaugranes han obtingut resultats sempre favorables, inclús quan un dels enfrontaments, el de la temporada 1998/99 contra el Santos, va acabar 2-2 i es va resoldre a la tanda de penals.

L’últim precedent entre el Barça i un rival brasiler data del 2 d’agost del 2013. En aquell partit el FC Barcelona es va imposar per 8-0 al mateix Santos.

Cal recordar que en les 31 primeres edicions el Joan Gamper consistia en un quadrangular entre quatre equips que disputaven primer les semifinals i després la final o un partit pel tercer lloc. El format, però, va canviar a partit únic el curs 1997/98 i s’ha mantingut fins ara.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut