BM Granollers – Barça Lassa: Derbi blaugrana i a la final! (23-37)

Els homes de Xavi Pascual guanyen també el cinquè duel català de la temporada i lluitaran aquest diumenge per la seva 21a Copa del Rei

El Barça Lassa disputarà aquest diumenge una nova final. La victòria per 23-37 contra el BM Granollers en el derbi de semifinals de la Copa del Rei que s’està duent a terme a Lleó donarà als homes de Xavi Pascual l’oportunitat de tancar la temporada amb un nou títol. Seria el quart del curs i la 21a Copa de la historia de la secció.

Bona part de la semifinal contra el Granollers s’ha decidit al primer temps. Un inspirat Valero, autor de cinc dels sis primers gols culers, ha conduït els blaugrana a un ràpid primer avantatge (3-6). Les aturades de Gonzalo i una major intensitat defensiva a partir del minut 10, moment en què s’han iniciat alguns dels contracops que es veurien al llarg de la primera meitat, han deixat el marcador amb set gols de diferencia a favor del Barça Lassa després de 20 minuts de partit (5-12).

Tot i no marcar durant una bona estona, i veure com el Granollers retallava fins al 8-12, els blaugrana han arribat a l’eqüador del partit amb un avantatge prou gran, sobretot gràcies a la bona feina dels pivots i a un altre gol de Valero, aquest sobre la botzina de la mitja part.

El Barça Lassa no ha abaixat la intensitat en la segona meitat. L’equip de Xavi Pascual ha sabut gestionar l’avantatge i ha mantingut el llistó defensiu. En atac, Lazarov i Antonio García han fet que l’escletxa al marcador s’obrís encara una mica més, superant la barrera dels 10 gols a un quart d’hora per al final (16-27 al minut 45).

També Jesper Noddesbo ha tingut els seus minuts. El danés, que viu la seva darrera competició com a blaugrana i que no va participar en el duel de quarts de divendres, ha aportat minuts de frescor en un Barça Lassa que, gràcies al bon rendiment de Gonzalo i diverses gols al contracop, ha acabat superant el Granollers per 23-37.

L’últim obstacle per alçar-se amb el títol serà el Naturhouse La Rioja, que s'ha imposat en l'altra semifinal a l'Helvetia Anaitasuna per 33-21. La final serà aquest diumenge a les 17 hores.