HC Vardar – FC Barcelona Lassa: Final cruel i amargues semifinals (26-25)

Un gol de Cindric en l’últim sospir elimina els de Xavi Pascual, després d’un partit intens, dur i igualat que separa els blaugrana del somni de la Champions

No ha pogut ser i el FC Barcelona Lassa no jugarà la final a Colònia. Els de Xavi Pascual han caigut in extremis a les semifinals de la Final Four contra el Vardar macedoni (26-25) i, d’aquesta manera, s’acomiaden de les opcions de lluitar pel títol de la Champions. Un golàs de Cindric en l’últim segon ha estat el culpable, ja que ha fet que els catalans quedin eliminats després d’un enfrontament dur, intens i que ha tingut diferents protagonistes. I és que a banda de Cindric, també han acabat sent importants els gols d’Alex Dujshebaev i de Cupic –set gols cadascun-, així com les aturades d’un Sterbik (13) que han desesperat el Barça en certs moments.

Des de l’inici la intensitat del Vardar ja ha posat en problemes els de Xavi Pascual, que també han tingut en Gonzalo Pérez de Vargas una bona assegurança (15 aturades). Malgrat tot, el marcador al descans ha estat un avís per al Barça (13-12), que ha comandat pràcticament l’electrònic del Lanxess Arena durant la primera part però que no ha pogut mantenir-se per davant. I això que, després d’un inici igualat, un penal de Valero Rivera ha posat el +3 per als blaugrana, la màxima del partit (5-8, min 13). Malgrat tot, i tot i que Gonzalo ha estat protagonista –amb 8 aturades al primer període- l’encert de Borozan (5 gols), el joc i lideratge de Dujshebaev i les exclusions de Víctor Tomás (min 14) i Cedric Sorhaindo (min 20) han ajustat el marcador.

A més a més, a la porteria macedònia s’ha erigit la figura d’Sterbik, que, amb cinc aturades de mèrit, ha ajudat la defensa del Vardar a dificultar l’atac blaugrana, especialment des de l’extrem. Cupic, de penal, ha posat l’11-11 (min 27), mentre que Karakic, en un contracop, ha avançat els de Raúl González per primera vegada (min 29). Diferència d’un gol que s’ha mantingut fins al descans (13-12, min 30) i durant els primers minuts de la represa (18-17, min 43)

Sterbik és massa mur

El que tampoc ha canviat ha estat l’encert dels porters. Gonzalo ha seguit aturant, però ha continuat sent més determinant un Sterbik que ha deixat molts pocs espais. Gràcies a ell, i també a la manca d’encert blaugrana en algun moment, el Vardar ha aconseguit posar-se per primera vegada a dos gols per sobre (20-18, min 48), després d’una bona acció de Dujshebaev.

Creu en un final d’infart

El Barça, però, ha accelerat i dos gols de Lazarov, que s'ha posat l'equip a l'esquena, una recuperació que ha acabat amb gol d’Ariño i una acció de Syprzak han tornat a posar per davant els catalans (22-23, min 55). La sort i l’encert defensiu, però, no han estat de costat i, tot i que Lazarov ha fet l’empat a manca de 14 segons per al final (25-25), Cindric s’ha convertit en l’heroi del Vardar. Perquè un gol per l’escaire ha posat punt i final al somni de la Champions del Barça Lassa, que haurà de lluitar per al tercer lloc contra el Veszprém.