Font, Figueras i Esteban, a les semifinals del Mundial

Els tres joves blaugranes, que ha jugat contra l'Argentina, es classifiquen per a les semifinals del Mundial Sub-19 amb la selecció espanyola

Aleix Font, Pol Figueras i Max Esteban disputaran les semifinals del campionat del món de bàsquet que s’està jugant a Egipte. Amb el triomf d’Espanya per 70 a 58 davant l’Argentina, els tres blaugranes es jugaran el pas a la final de la competició davant Itàlia.

Igualtat a la pista

El primer quart ha estat força igualat, però la millora del joc de la selecció espanyola ha deixat el primer període amb un 13 a 18 favorable a Figueras, Font, Esteban i la resta dels seus companys. Tot i això, els argentins han capgirat el marcador a la meitat del segon quart i s'han situat amb un 26 a 21 a favor. Per tancar el període, però, la ratxa ha estat d'Espanya, que ha acabat arribant al descans amb un 30 a 33 favorable.

Passen a semifinals

A l’inici del tercer quart, com ha estat habitual durant tot el torneig, Espanya ha augmentat la intensitat defensiva i ha deixat l'Argentina sense anotar durant gairebé cinc minuts. Sota la bona direcció de Figueras i una bona circulació de pilota, la selecció espanyola ha posat el 40 a 48. Una cistella d’Aleix Font ha col·locat Espanya 48 a 55 per davant, també per apropar el partit a favor dels jugadors de Guil a poc més de cinc minuts per a la fi del partit.

Un tram final en què la selecció espanyola ha portat el ritme del duel al seu terreny en els minuts finals i, amb un triple clau de Font, ha deixat el 52 a 64 en el marcador a un minut del final. El resultat final ha estat de 58-70, i Espanya i Itàlia es veuran les cares el proper dissabte per buscar un lloc a la final del Mundial sub-19.