CSM Bucarest – FC Barcelona Lassa: Victòria amb el cor colpit (26-33)

El conjunt blaugrana s’imposa en el segon amistós de pretemporada en un duel marcat per l’atemptat que ha viscut la ciutat de Barcelona poca estona abans

El d’aquest dijous era el segon partit amistós de la pretemporada del Barça Lassa d’handbol. A priori, una festa per a la ciutat de Bucarest i un bon test per al conjunt de Xavi Pascual contra el CSM. Però el partit ha estat marcat per l’horrible atemptat que ha patit la ciutat de Barcelona poca estona abans de l’inici del matx, quan l’equip es dirigia cap al pavelló Sala Polivalenta. Abans de l’inici del partit, els jugadors i aficionats han guardat un emotiu minut de silenci, i els blaugrana han lluït un braçal negre en memòria de les víctimes.

Un cop començat el partit, s’ha vist un Barça Lassa amb iniciativa i amb les coses clares. Al davant hi havia un CSM Bucarest dirigit pel català Pau Campos i amb l’exblaugrana Antonio García com un dels líders sobre la pista. Els culers han anat en tot moment per davant al marcador, amb diferències màximes de tres gols i amb els extrems, en especial Víctor Tomàs i Valero Rivera, molt encertats. El domini blaugrana era clar, però el conjunt local no renunciava al seu joc en cap moment, i han retallat distàncies fins situar-se a només un gol al descans (15-16).

La segona part ha començat amb un Barça Lassa encara més decidit. L’atac ha estat fluït, i el marcador ha tornat a reflectir una diferència clara (18-22, min 40). Un llançament de set metres de Valero Rivera ha situat l’avantatge en cinc gols (20-25), però Antonio García ha mantingut l’equip romanès dins del partit (23-26, min 50). El joc sòlid del Barça, però, no ha deixat espai per a la sorpresa, i uns últims minuts d’encert visitant han acabat situant el 26-33 definitiu.

Després d’aquest triomf, amb el pensament en els familiars i les víctimes de l’atemptat de Barcelona, els blaugrana tornen cap a casa. Després d’un cap de setmana de descans, arribarà el torn de preparar la disputa de la Super Globe.