Yulimar Rojas, campiona del món de triple salt a Londres

L’atleta veneçolana del FC Barcelona ha guanyat l’or amb un salt de 14,91 superant a l’actual campiona olímpica Caterine Ibargüen per només dos centímetres de diferència

El FC Barcelona també ha sigut protagonista al Mundial d’Atletisme de Londres amb la medalla d’or aconseguida aquest dilluns per l’atleta blaugrana Yulimar Rojas. La veneçolana ha superat en una final apassionant i molt ajustada a l’atleta colombiana Caterine Ibargüen, doble campiona del món i actual campiona olímpica. Rojas ha fet un millor salt de 14,91, mentre que Caterine Ibargüen ha fet una millor marca de 14,89 en una prova que s’ha decidit per només 2 centímetres de diferència. Amb l’or de Londres, Yulimar Rojas aconsegueix l’èxit més important del seu palmarès, que també compta amb una medalla de plata olímpica als Jocs de Rio i un or al Mundial de pista coberta del 2016 de Portland.

La revenja dels Jocs

Curiosament s’ha invertit l’ordre dels Jocs de Rio del 2016, quan Caterine Ibargüen va guanyar l’or i Yulimar Rojas va guanyar la plata. El duel generacional entre aquestes dues atletes ha estat un dels punts culminants del Mundial de Londres. La joventut de Yulimar, de només 21 anys, contra l’experiència de Caterine Ibargüen, de 33 anys. Un duel generacional apassionant que ha acabat amb una medalla d’or de color blaugrana per a Yulimar Rojas, present i futur de l’atletisme mundial.