Bartomeu:

Bartomeu: "Cap jugador pot estar per sobre del Barça"

El president assegura que Neymar va voler marxar malgrat que el Club va fer tot el que va poder perquè es quedés, i afirma que la Junta administrarà els 222 milions de la clàusula amb seny, rigor i serenor

El president Josep Maria Bartomeu ha inaugurat la part institucional del Congrés Mundial de Penyes amb un discurs en què ha volgut parlar, sobretot, de futur, “un futur que encarem amb confiança i il·lusió”, però abans ha volgut tancar el capítol de la marxa de Neymar Jr, “un jugador que ha format part durant quatre anys dels nostres èxits, però que ja és història del Barça”. Bartomeu ha assegurat que el brasiler ha volgut marxar al PSG malgrat els esforços que va fer el Club per intentar convèncer-lo, però finalment han prevalgut els interessos personals de Neymar. El president ha deixat molt clar que “tot té un límit i cap jugador pot estar per sobre del Barça”. “Cap interès individual pot estar per sobre dels interessos col·lectius de l’Entitat, cap”, ha dit rotundament.

Bartomeu ha reconegut que el Club ha afrontat la marxa de Neymar amb tranquil·litat: “Quan van començar els dubtes sobre la seva continuïtat vam estar molt tranquils, perquè, fos quina fos la seva decisió final, seria bona per al Barça. Si es quedava manteníem un jugador excepcional. I si marxava havia de ser mitjançant el pagament de la totalitat de la clàusula, cosa que ens atorgava totes les garanties de fitxar nous jugadors competitius”. El president, que ha lamentat les formes del comiat del brasiler –“no han estat les millors, ens hauria agradat bastant més claredat”–, ha recordat també que la possibilitat del seu adéu ja es va preveure durant la seva renovació, quan es va augmentar la seva clàusula de rescissió fins als 222 milions a partir de l’últim 1 de juny.

“I ara, què farem amb 222 milions? És la pregunta que es fa tothom. Els administrarem amb seny, rigor i serenor”, ha afirmat el president. “Seguirem actuant amb responsabilitat, com hem fet sempre, sabent que aquests diners serviran per invertir en l’equip, fitxar nous jugadors i millorar el nostre patrimoni”.

Per tancar aquesta carpeta, Bartomeu ha anunciat que el Club ha traslladat els detalls de tota l’operació a la UEFA per dues raons: “perquè estem en contra d’una inflació artificial del mercat futbolístic” i “perquè volem protegir el futbol i que sigui sostenible”.

El president Bartomeu ha volgut posar com a exemple el comportament del millor jugador del món, Leo Messi, i del capità Andrés Iniesta. “El compromís i la fidelitat de Leo Messi hauria de ser un exemple a seguir per a tot aquell jugador que vesteixi la nostra samarreta. Aquesta temporada deixarem de parlar del trident i passarem a parlar d’equip. Mantenim el millor jugador de la història, Leo Messi, que continuarà sent el líder d’aquest equip”, ha afirmat. També ha expressat el desig que Iniesta “allargui la seva vida esportiva en aquest club i que estigui al Barça de per vida”.

Suport a Valverde

Després d’agrair la feina i els èxits que va aconseguir Luis Enrique, ha tingut paraules de suport cap a l’encarregat de dirigir el Barça del futur, Ernesto Valverde, un “home respectuós amb el nostre estil de joc” i una persona “que aportarà una nova mirada futbolística a l’equip”. “Té reconeixement, experiència i destaca per ser un bon gestor de grups, que ja s’ha guanyat l’estima i el respecte de tots els jugadors i de ben segur que es guanyarà el vostre”, ha afirmat Bartomeu.

És un equip al qual encara li falten algunes peces, tot i el retorn de Gerard Deulofeu, la pujada al primer equip de Marlon i el fitxatge de Nélson Semedo. “En vindran més”, ha assegurat Bartomeu. Tot, amb la intenció d’allargar l’era guanyadora del FC Barcelona durant l’última dècada, una missió que lideraran Pep Segura, com a nou director esportiu de Futbol; Robert Fernández, com a responsable tècnic del primer equip; els retornats José Mari Bakero i Guillermo Amor, com a responsables tècnics del Barça B i el Juvenil, i Jordi Roura i Aureli Altimira, que vetllaran pel Futbol Formatiu Amateur.

Més enllà del primer equip, Bartomeu ha valorat molt positivament l’ascens del Barça B a Segona A, s’ha mostrat autocrític amb la temporada de la secció de bàsquet i ha desitjat tota la sort del món als nous tècnics de les seccions professionals. Sito Alonso, Edu Castro i Fran Sánchez agafen el relleu de Georgios Bartzokas, Ricard Muñoz i Xavi Llorens −que han rebut l’agraïment del president− als equips de bàsquet, hoquei patins i Femení, respectivament.

Fortalesa econòmica

Pel que fa a la vessant econòmica, el president Bartomeu ha recordat la “fortalesa” que viu el Club a dia d’avui, amb una xifra rècord històrica d’ingressos, amb 708 milions d’euros, en el darrer tancament de l’exercici 2016/17. “Sento que el Club té debilitats econòmiques, i no és cert”, ha dit contundent Bartomeu, que ha recordat: “Hem acumulat 175 milions de beneficis des del 2010. Aquest any hem reduït en 24 milions el deute i ara tenim un deute net de 247 milions després d’haver reduït aquest deute en 184 milions des de l’inici del mandat”. “Som el segon club de futbol més valuós del món, per darrere del Manchester United, segons la revista Forbes”, ha comentat.

Bartomeu també s’ha referit als esforços comercials que ha fet el Club, als contractes amb Rakuten i Nike, que “garanteixen la sostenibilitat econòmica” i permeten “no apujar el carnet de soci i els preus dels abonaments”, abans de recordar els diversos projectes estratègics de gran dimensió i importància que marcaran el futur de l’Entitat en els propers anys, com l’Espai Barça –que ja té l’aprovació inicial de la modificació de la planificació urbanística per part de la ciutat– i el nou Estadi Johan Cruyff, que al setembre comptarà ja amb la seva primera pedra.

El president blaugrana ha qualificat la salut social del Club d’“excel·lent”, amb “els més de 140.000 socis i 153.000 penyistes” que té l’Entitat, i ha afirmat que la Junta fa tots els esforços per millorar els serveis i els canals de comunicació amb el Club. “Veiem que els esforços que es fan són molt ben rebuts”, ha dit Bartomeu, referint-se als resultats de la darrera onada de l’Observatori Blaugrana, l’enquesta que avalua el grau de satisfacció dels socis. “Fer-los públics és un exercici de transparència i de valentia, no hi ha cap altre club que ho faci. Segons algunes veus el Club viu un dels pitjors moments institucionals de la seva història. Això no és cert, l’enquesta ens diu que la realitat és tossuda i diferent de com algú voldria que fos”, ha assegurat Bartomeu, que valora “la maduresa dels socis, que, tot i la decepció per alguns dels resputats esportius, continuen donant suport a un projecte que també ofereix aspectes positius”. Els socis van qualificar amb un 6,8 el seu índex de satisfacció amb la gestió del Club, una puntuació “que ha baixat un punt si la comparem amb la que donaven fa uns mesos”. Tot i això, “valorem que quasi un 7 de nota, en una temporada complexa i sense guanyar ni Lliga ni Champions, ens dona credibilitat i ens motiva a seguir mollorant”, ha declarat Bartomeu.

Per finalitzar, el president s’ha referit a la vessant global del Club, que s’ha constatat durant la recent gira pels Estats Units, i ha finalitzat posant valor a la tasca del moviment penyístic i a la seva evolució des de la creació de la Confederació Mundial de Penyes. “Aquest moviment és únic i la feina que feu és espectacular. Estem al vostre costat, us ajudarem en el que necessiteu”. Bartomeu ha conclòs el seu discurs animant els penyistes a gaudir d’un Gamper amb una “significació especial de reconeixement i solidaritat cap al Chapecoense, un club que va patir una gran tragèdia i que mereix tot el nostre suport”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut