Leo Messi i Lieke Martens, finalistes a millors jugadors de l’any de la UEFA

Leo Messi i Lieke Martens, finalistes a millors jugadors de l’any de la UEFA

L’argentí competirà pel guardó amb Ronaldo i Buffon, mentre que la jugadora holandesa ho farà amb Harder i Marozsán. És el primer cop a la història del trofeu que un mateix club té un finalista masculí i femení

Leo Messi i Lieke Martens han estat nominats per la UEFA com a finalistes al jugador masculí i femení de l’any, respectivament. Messi haurà de lluitar pel guardó contra Cristiano Ronaldo i Gianluigi Buffon, mentre que Martens ho haurà de fer contra la danesa Pernille Harder (Wolfsburg) i l’alemanya Dzsenifer Marozsán (Olympique de Lió). Cal destacar que és el primer cop en tota la història del trofeu que un mateix club té un finalista a la categoria masculina i femenina.

Tant l’astre argentí com la nova davantera del Barça Femení han estat escollits pels jurats dels respectius trofeus. A les dues categories, els experts han tingut en compte el seu rendiment en totes les competicions (nacionals, europees i internacionals). A més, Leo Messi també està nominat en la categoria de millor davanter, juntament amb Cristiano Ronaldo i Paulo Dybala.

El jurat en categoria masculina ha estat format per els vuitanta entrenadors d’equips masculins que van participar en competicions UEFA, a més de 55 periodistes esportius especialitzats. D’altra banda, el jurat de la categoria femenina -format per els 16 seleccionadors europeus que varen participar a l’Eurocopa i els tècnics de tots els conjunts que van assolir els quarts de final de la Women Champions League- han estimat que Martens fos una de les tres finalistes en categoria femenina.

El resultat final es coneixerà el proper 24 d’agost durant el sorteig de la fase de grups de la Lliga de Campions que se celebrarà al Forum Grimaldi de Mònaco. Allà, els guanyadors al premi de la UEFA recolliran el seu guardó. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut