Obradoiro CAB – Barça Lassa: Bon triomf en el segon partit de pretemporada (82-98)

Els de Sito Alonso sumen una nova victòria, en un duel en què cal destacar la gran actuació de Vezenkov, Marc Garcia, Pressey i el debutant Sanders

Després de la primera victòria de pretemporada davant el Breogán, el Barça Lassa de bàsquet ha tornat a emportar-se el triomf en el segon partit de preparació. Aquest cop davant l’Obradoiro, en un partit marcat pel record de l’exjugador i exentrenador Quino Salvo. El partit ha servit per veure debutar Sanders, que es va perdre el primer duel per una lesió a l’engonal.

Els gallecs han iniciat el partit anotant amb facilitat, sobretot, a través de Sàbat, on han agafat el primer avantatge (7-2, min 5). Tot i això, els blaugranes han reaccionat i, gràcies als tirs exteriors de Kurucs i Marc Garcia i el canell d’Aleix Font, s’han situat a només dos punts (22-20). La dinàmica del Barça estava sent ascendent i això s’ha vist palès al segon període, quan els blaugranes no han donat cap opció als gallecs, que s’han vist superats per un Barça molt fi en l’anotació.

Pressey i Vezenkov han liderat els atacs blaugrana amb un gran percentatge d’encert des de la pintura que, sumats a la bona execució des del triple de Sanders i Marc Garcia, han permès al Barça doblar el marcador en aquest període a l’Obradoiro (17-34) i aconseguir un avantatge de 15 punts (39-54, min 20) abans del descans, finalitzat amb un triple de l’esmentat Vezenkov.

S’apropa l’Obradoiro; respon amb eficàcia el Barça

El pas pels vestidors ha activat el conjunt local, que ha retallat diferències amb un parcial inicial de 5-0. Sàbat, Navarro i Radovic han estat els més destacats per part gallega i han apropat l’Obradorio en el marcador (46-58). El Barça, però, ha reaccionat a través d’un dels homes destacats del partit, Marc Garcia –15 punts en total–, i les cistelles en penetració de qualitat de Pressey per mantenir l’avantatge (66-71, min 30).

El partit s’igualaria, però el Barça ha posat la directa en aquest últim quart per sentenciar el partit. Liderats per un Marc Garcia excels des del triple i també del debutant Sanders, que també ha mostrat la seva qualitat tant des del perímetre com en zones defensives anotant triples de llarga distància i aturant els atacs rivals amb un gran tap quan faltaven dos minuts per al final, per situar un resultat favorable als blaugranes de 82-98. El segon test dels de Sito Alonso també ha estat superat amb molt bona nota.

Seraphin, Heurtel i Koponen, protagonistes a l'Eurobasket

Els blaugranes Kevin Seraphin (14) i Thomas Heurtel (9) han participat en el triomf de la selecció francesa contra Islàndia (115-79). Aquest és el tercer duel disputat per França a l'Europeu i d'aquesta manera encadena el segon triomf consecutiu després de caure en la primera jornada contra Finlàndia. Per la seva part, Koponen ha estat decisiu (21) en el triomf de Finlàndia sobre Polònia per 90-87.