Aprovació del pressupost de la temporada 2017/18 amb una previsió d’ingressos rècord: 897 milions d’euros

Aprovació del pressupost de la temporada 2017/18 amb una previsió d’ingressos rècord: 897 milions d’euros

La Junta Directiva del FC Barcelona, reunida avui en sessió ordinària a les dependències del Camp Nou, ha tractat les següents qüestions:

La Junta Directiva del FC Barcelona, reunida avui en sessió ordinària a les dependències del Camp Nou, ha tractat les següents qüestions:

Aprovació del pressupost de la temporada 2017/2018

La Junta Directiva ha aprovat el pressupost corresponent a la temporada 2017/2018. Aquest pressupost reflecteix una previsió d’ingressos rècord a la història del Club de 897 milions d’euros.  

Revisió dels terminis en relació amb el vot de censura

La Junta Directiva ha fet una anàlisi del vot de censura impulsat per un grup de socis del FC Barcelona. Més enllà de reiterar el respecte a la iniciativa de qualsevol soci del Club, en el sentit d’emprendre les accions que estimi oportunes en el marc fixat als Estatuts, la Junta considera que no es donen les condicions extraordinàries per justificar aquest vot, ni des del punt de vista esportiu, ni econòmic, ni social.

Quant al còmput dels terminis per presentar les signatures requerides, la Junta Directiva ha estat informada del dictamen emès per un despatx d’advocats de renom internacional que, coincidint amb l’opinió de juristes de reconegut prestigi, valida la posició dels Serveis Jurídics del Club en aquesta qüestió, tant en el sentit de considerar que els dissabtes són, a aquests efectes, dies hàbils, com pel que fa a l’assimilació del concepte ‘rebuda’ de les paperetes que s’expressa als Estatuts, amb el tràmit d’entrega o posada a disposició immediatament anterior que afecta la mateixa Junta Directiva.

D’altra banda, la Junta també ha estat informada de l’informe del Síndic dels Socis, que avala la tesi dels Serveis Jurídics del Club, però recomana fer una interpretació estatutària que afavoreixi l’exercici ple dels drets dels socis, en base també als mateixos antecedents del Club.

Per aquest motiu, la Junta Directiva ha pres la determinació d’aplicar la interpretació més àmplia en relació amb el còmput del termini dels catorze dies hàbils de què disposen els impulsors del vot de censura per presentar la seva sol·licitud formal i les signatures requerides, de manera que aquest termini comenci a comptar des de l’endemà de la rebuda de les butlletes.

Pel que fa a la consideració de quins són els dies hàbils expressats als mateixos Estatuts i, d’acord amb aquest mateix informe del Síndic del Soci, als efectes del vot de censura per a la recollida de signatures i, en general, dels processos electorals al Club, es consideren dies hàbils els dissabtes i inhàbils els diumenges i festius.

Aquesta és l’opció més fidel amb el text estatutari del 2013, que reprodueix literalment les previsions dels anteriors Estatuts del 2001 i del 2009. En base a aquests preceptes, totes les eleccions democràtiques al FC Barcelona i els diferents vots de censura l’últim, l’any 2008 han considerat hàbils els dissabtes i inhàbils diumenges i festius.

En conseqüència, el còmput definitiu aprovat per la Junta Directiva del Club, als efectes de la recollida de signatures per a aquest vot de censura, queda fixat entre el 9 de setembre del 2017, com a primer dia habilitat, i el 27 de setembre del 2017, a les 23.30 hores, com a darrer dia d’aquest termini.

Finalment, la Junta Directiva vol aclarir que el nombre de signatures requerides pels Estatuts del Club no és fruit d’una decisió de cap Junta Directiva, sinó que emana d’un mandat imperatiu fixat al Decret de Clubs de l’any 2010.

Convocatòria de l’Assemblea General de Socis Compromissaris 2017

La Junta Directiva ha aprovat celebrar l’Assemblea General Ordinària de Socis Compromissaris del Club el cap de setmana dels dies 21 i 22 d’octubre al Palau Blaugrana, coincidint, com és habitual, amb dia de partit, amb l’objectiu de facilitar la màxima assistència i participació. La data definitiva quedarà fixada a partir del moment que la Lliga de Futbol Professional confirmi el dia de la celebració del partit. La convocatòria formal d’aquesta l’Assemblea, amb el seu ordre del dia, es publicarà en les properes setmanes en diversos mitjans de comunicació.

Condol per la mort de Jacint Borràs

La Junta expressa el seu condol per la mort de Jacint Borràs, que va ser directiu del Club en dues etapes, durant els mandats d’Agustí Montal i de Joan Laporta.

Felicitació als equips d’handbol i futbol sala

La Junta Directiva felicita públicament els equips d’handbol i de futbol sala del Club per la consecució dels títols de la Superglobe i la Supercopa d’Espanya, en el cas de l’handbol, i de la Copa Catalunya, en el cas del futbol sala.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut