Masia 360 estreny encara més els seus llaços amb la RFEF

Masia 360 estreny encara més els seus llaços amb la RFEF

Els responsables del programa han visitat la Ciutat del Futbol, tal i com vénen fent en els darrers anys, per mantenir actives les sinergies que milloren el seguiment educatiu dels futbolistes del Barça concentrats amb les diferents seleccions inferiors

Abel Ruiz, Sergio Gómez, Juan Miranda i Mate s'han incorporat a la concentració de la Selecció Espanyola Sub-17 que disputarà el Mundial de l'Índia del 2 al 28 d'octubre. I ho han fet, com és tradicional al FC Barcelona en els darrers anys, amb tot el pla d'estudis definit perquè la incidència del torneig sigui la mínima possible en la seva formació acadèmica. Els jugadors es porten els seus llibres i els seus apunts per estudiar sota la supervisió dels responsables de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i fins i tot està previst que realitzin des de l'Índia diverses connexions per Skype amb els seus professors de Barcelona perquè els ajudin a resoldre els dubtes que tinguin. Aquesta acció educativa va centrar bona part de la reunió que van mantenir dimecres passat els responsables del programa Masia 360 amb Juan Carlos Gómez Perlado, preparador físic, analista de la RFEF i responsable juntament amb Ginés Meléndez de les seleccions inferiors, a la Ciutat del Futbol de las Rozas.

Carles Folguera, director del programa Masia 360, Ana Merayo, responsable del Servei d'Atenció Integral a l'Esportista (SAIE), i Juanjo Luque, responsable de la gestió de la Residència Masia - Centre de Formació Oriol Tort, li van explicar a Gómez Perlado com s’ha desenvolupat aquest primer any del programa Masia 360 i com els objectius del Barça sempre estan encaminats a vetllar per la formació integral dels seus esportistes. "Reunions com aquesta ajuden a que els responsables de la RFEF coneguin la situació acadèmica de cada jugador blaugrana que va convocat amb les seleccions inferiors perquè els ajudin a gestionar el seu temps lliure en les concentracions i perquè la incidència del torneig en la seva formació acadèmica sigui la menor possible", explica Carles Folguera.

Un exemple a seguir

Des de fa anys, els jugadors blaugrana són un exemple a seguir ja que viatgen sempre amb els llibres i els apunts a les diferents concentracions de les seleccions inferiors espanyoles. Reunions com la realitzada dimecres passat ajuden a mantenir actives les sinergies que milloren el seguiment educatiu d'aquests futbolistes. Un altre exemple d'aquesta bona sintonia és el torneig que la selecció espanyola Sub-15 disputarà durant les tres primeres setmanes del mes de novembre a l'Argentina. En aquest cas, per exemple, serà el tutor dels jugadors del Cadet B convocats per la selecció espanyola Sub-15 qui contactarà personalment amb les famílies i amb les escoles dels futbolistes perquè li traslladin el programa d'estudis i ell el pugui comunicar als responsables de la RFEF, qui seran els encarregats de controlar a l’Argentina els estudis dels nois perquè el torneig tingui una mínima incidència en la seva formació escolar.

D'aquesta manera, i agraint l'ajuda prestada pels representants de la Reial Federació Espanyola de Futbol, es vol fer veure als joves talents de la Masia i de la selecció espanyola que l'important és gaudir del procés, més enllà de l'objectiu final. Una cosa que els farà créixer com a persones i gaudir com a esportistes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut