Albert Soler: “La prioritat era no posar en risc el patrimoni i la viabilitat econòmica del Club”

Albert Soler: “La prioritat era no posar en risc el patrimoni i la viabilitat econòmica del Club”

El directiu blaugrana ha indicat que existeix un canvi de paradigma al mercat, i que el Club no ha fet més incorporacions perquè es demanaven preus desorbitats
El director d’Esports Professionals del Club Albert Soler i el secretari tècnic del primer equip Robert Fernández han comparegut aquest matí per fer balanç del mercat estival de fitxatges. En la roda de premsa, Soler ha destacat que el que ha succeït al mercat d’aquest estiu “ens porta cap a un model d’un futbol totalment diferent” i ha afegit que les línies d’actuació al mercat han canviat. Per a Soler, “la principal línia mestra d’actuació era la de no posar en risc el patrimoni i la viabilitat econòmica del Club”, i ha assenyalat que “un Club de 155.000 socis ha d’estar gestionat amb coherència i responsabilitat”.

El directiu blaugrana s’ha mostrat contundent contra l’espiral inflacionista que ha destacat en aquest mercat, i ha assegurat que, actualment, existeix un canvi de paradigma a l’hora de fitxar. “El que ha succeït al mercat d’aquest any ens porta cap a un model d’un futbol totalment diferent”, ha indicat. “Estàvem acostumats a un món del futbol on els clubs tradicionals com el Barça lideraven, i ara ja no. Ara ho fan els països, els fons d’inversió, els representants, etc., però sobretot l’acció de països en el mercat de futbol”, ha sentenciat.

Soler: “Els organismes que manen al futbol han de fer una reflexió, no hem de ser els clubs”

En una compareixença en la qual també han assistit el CEO del FC Barcelona Òscar Grau, el directiu Xavi Vilajoana, el director de la Marca Barça Guillem Graell, el mànager esportiu del primer equip Pep Segura i el portaveu del Club Josep Vives, Soler ha insistit en el fet que s’ha de posar fre a la bogeria que pateix el mercat. “Avui podríem estar presentant dos jugadors per valor de 270 milions, i haguéssim comès una irresponsabilitat. Això sí que hagués estat motiu per dimitir”, ha assegurat. El dirigent blaugrana ha explicat que ahir a última hora de la tarda i després de setmanes de negociacions, “el Liverpool ens va posar preu de 200 milions d’euros per un jugador de la seva plantilla. I, lògicament, el Club va decidir que no es realitzaria l’operació”, ha explicat. 
 

Robert, content amb l’equip

D’altra banda, Robert Fernández ha insistit en el fet que el conjunt de Valverde té una plantilla il·lusionant. “Tenim una plantilla magnífica, no en tinc cap dubte. I les incorporacions ens ajudaran a competir i a mantenir el nivell d’aquests anys”, ha subratllat. Qüestionats per la renovació de Leo Messi, Albert Soler ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat, i ha certificat que “només estem pendents de l’acte protocol·lari per realitzar-ho”.

Sobre la marxa de Neymar Jr, Soler ha confirmat que “la directiva s’assabenta del tema quan el jugador ens ho comunica oficialment”, i que la decisió “la pren única i exclusivament el jugador”. Aquest fet va provocar que es trastoqués el plantejament inicial del Club en el mercat de fitxatges, i va fer que tothom sabés que el FC Barcelona tenia diners i provoqués “peticions desorbitades”, tal com ha indicat el director d’Esports Professionals del Club.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut