Amics de Stóitxkov - Barça Legends: Gols i espectacle a Bulgària amb triomf local (3-2)

Un hat-trick de Berbatov ha donat el triomf al conjunt local en un matx on Stóitxkov ha jugat una part amb cada equip, i en el qual ha marcat un gol amb la samarreta blaugrana. L'altra diana culer ha estat obra de Dani García Lara

Victòria búlgara al Beroe Stadium de Stara Zagora, a Bulgària. Els Barça Legends i els amics de Stóitxkov s’han vist les cares en un amistós carregat de simbolisme, on s’ha homenatjat grans figures del món del futbol com Trifon Ivanov, Johan Cruyff, Tito Vilanova i Ayan Sadukov. Pel que fa al matx, tots dos equips han deixat bones accions i grans gestos tècnics –independentment del resultat– demostrant que les qualitats futbolístiques continuen presents.

Els culers han sortit amb un onze inicial format per Angoy, Juan Carlos, Dehú, Nadal, Sánchez Jara, Sergi Barjuán, Popescu, Litmanen, Goikoetxea, Ezquerro i Salinas. D’altra banda, el combinat búlgar ho ha fet amb Ganchev, Kremenliev, Hubchev, Ginchev, Kishishev, Lechkov, Balakov, Sirakov, Kostadinov, Berbatov i Hristo Stóitxkov, que ha disputat els primers 22 minuts del partit.

Efectivitat búlgara

Goikoetxea, Salinas i Ezquerro han protagonitzat les principals arribades culers a la primera meitat, però sense fortuna de cara a gol. Els búlgars, en canvi, sí que han pogut avançar-se en el marcador gràcies a un gol de Dimitar Berbatov (minut 26). El davanter centre ha aprofitat una bona centrada des de la banda esquerra de Martín Petrov per avançar, amb una gran rematada de cap, l’equip local (1-0).

Chapi Ferrer ha començat amb el carrusel de substitucions, i ha fet entrar Quique Estebaranz, Dani, Arpón i Moreno. Els culers ho han seguit intentant, però ha estat de nou el combinat d’amics de Stóitxkov el que ha vist porteria. De nou els mateixos protagonistes: centrada des de l’esquerra de Martin Petrov i rematada de cap de Berbatov (minut 40) per marxar al descans amb victòria local (2-0), amb gol al darrer minut del primer temps –cada part ha tingut una durada de 40 minuts.

Reacció blaugrana

La segona part s'ha iniciat amb Hristo Stóitxkov canviant-se d’equip i jugant amb els Barça Legends, a més de lluir el braçal de capità. Una bona acció de Moreno per la banda dreta ha acabat en penal per als culers, i ha estat el mateix Stóitxkov l’encarregat de fer el llançament. El porter local ha aturat el xut, però el capità blaugrana ha caçat el refús per anotar el 2-1 (minut 42).

Als 63 minuts, el porter Guzmán –que havia entrat a la segona part– ha estat expulsat per unes mans fora de l’àrea, però els culers han pogut seguir jugant amb 11 jugadors al tractar-se d’un amistós. Els homes del Chapi Ferrer ho han seguit intentant i el premi ha arribat només dos minuts després: bona centrada de Juan Carlos Moreno i gran rematada de cap de Dani García Lara (que debutaba amb els Barça Legends) per fer l’empat a dos (minut 65).

Berbatov torna a decidir

Semblava que el partit acabaria en empat, però Berbatov (minut 76), l’home del partit, ha donat la victòria als locals anotant el 3-2 quan faltaven quatre minuts per al final per certificar el seu hat-trick. Finalment, triomf del combinat búlgar davant uns Barça Legends que han donat la cara en tot moment, i amb l’empat a dos han estat a punt de posar-se per davant en el marcador en diverses arribades. La falta d'encert culer de cara a gol i l'efectivitat local han acabat decidint el matx.