Juvenil A- Juventus: Triomf treballat en l’estrena europea (1-0)

Un gol de Carles Pérez a falta de deu minuts per al final permeten als blaugranes sumar els tres primers punts a la Youth League davant la Juventus al Miniestadi

El Juvenil A ha iniciat amb bon peu el camí a la Youth League 2017/18 després de superar la Juventus per 1-0 al Miniestadi. L’estrena europea ha estat difícil davant un rival que s’ha mostrat sòlid en defensa. En un partit completament rocós, Carles Pérez, que ha entrat a la segona meitat ha desencallat el matx amb un gol a falta de deu minuts per certificar els primers tres punts per al conjunt blaugrana.

Plantejament molt tàctic el que s’ha vist al Miniestadi només començar el partit. Sense arriscar en excés, els dos equips es mantenien  a l’expectativa. El Barça, però, seria qui proposaria el joc, amb Riqui Puig i Collado com a repartidors de joc, sempre passant per ells la construcció blaugrana. Davant una pressió alta de la Juventus a la sortida de pilota culer, els de Gabri trobaven solucions amb pilotes llargues a l’esquena italiana, o a través dels seus laterals, sobretot, de les pujades de Miranda per banda esquerra, però faltaria definició i profunditat en atac.

Els d’Alessandro Dal Cant , que es mantindrien com un bloc molt sòlid defensiu, buscarien atacar a través del contracop i han avisat als blaugranes amb un xut de Di Pardo que s’ha escapat per sobre el travesser. No hi hauria gaires ocasions de perill en els primers 45 minuts, però les que ha tingut el Barça han arribat a través de Miranda. I les dues amb rematada de cap. Primer, Sergio Gómez després d’una bona combinació col·lectiva i després el propi Miranda, en l’última acció abans del descans a la sortida d’una falta.

Diferent ha estat la segona part que s’ha sacsejat a través de la velocitat de Carles Pérez, introduït a la represa per Gabri en substitució de Collado. Pérez ha intentat donar-li una marxa més a l’equip a nivell ofensiu. El Barça trenava més accions de perill i a la Juventus li costariamés arribar a la porteria d’Iñaki Peña.

Carles Pérez desencalla el partit

Qui tindria l’ocasió més clara seria Monchu, però el seu xut des del punt de penal s’ha escapat per sobre la porteria de Del Favero. El partit, però, poc a poc s’ha anat obrint i els italians, poderosos com sempre al contracop buscarien sorprendre als blaugranes, la més clara a un quart d’hora del final, quan un refús amb mala fortuna no l’ha pogut aprofitar el conjunt de Torí.

El Barça no ha deixat mai de creure-hi tot i la dificultat del partit i al final ha trobat la recompensa a través de la qualitat de Carles Pérez, que s’ha fabricat una jugada per la banda per superar el porter amb una definició exquisida, col·locada al primer pal que ha deixat clavat a Del Favero. Els blaugranes aguantarien el marcador fins al final i han sabut patir als últims instants del partit. Tres punts importantíssims per començar amb bon peu el camí cap a la Youth League.