60 anys d’emocions i un somni col·lectiu

60 anys d’emocions i un somni col·lectiu

Carta oberta del president Josep Maria Bartomeu sobre el 60è aniversari del Camp Nou

Avui, quan celebrem seixanta anys de la inauguració del Camp Nou, una fita decisiva en la nostra història, vull expressar, en nom del Club, l’agraïment a totes les persones que han fet possible aquesta extraordinària història d’èxit. Socis, penyistes, aficionats, jugadors, directius, arquitectes, tècnics i empleats, gràcies per viure intensament l’Estadi, l’escenari privilegiat de tantes i tantes emocions.

La història del Barça ha estat sempre vinculada a la dels seus estadis, des del camp del carrer Indústria, la nostra primera casa estable i on el Club va iniciar la seva consolidació, i, més endavant, el camp de les Corts, on el futbol es va convertir en un gran espectacle popular. Cada estadi respon a una etapa del Barça i del món del futbol.

A la dècada dels 50 la Junta Directiva presidida per Agustí Montal i Galobart va fer una aposta valenta, comprar els terrenys on actualment s’ubica el Camp Nou, una decisió que va ser ratificada pels socis en referèndum, un exemple més de la vocació democràtica i participativa del nostre club. Aquella va ser una acció amb una enorme visió de futur, ja que es van adquirir més terrenys dels necessaris, que anys més tard van permetre la construcció del Palau i la Pista de Gel, refermant l’aposta poliesportiva del Club.

La construcció del Camp Nou també la devem a la determinació de la Junta presidida per Francesc Miró-Sans, que va encarregar l’obra als arquitectes Francesc Mitjans, Josep Soteras i Lorenzo García-Barbón. La gran visió de futur d’aquests arquitectes va permetre projectar un estadi modern i funcional, que posteriorment s’ha pogut adaptar a les exigències dels nous temps, com, per exemple, l’ampliació amb la tercera graderia, l’any 1982, sota la presidència de Josep Lluís Núñez. I també permetrà escometre la profunda remodelació prevista en el projecte de l’Espai Barça, per convertir el Camp Nou en un estadi de referència mundial al segle XXI.

El Camp Nou és i continuarà sent casa nostra. On tots els barcelonistes tenim algun record particular, on s’han viscut moments de glòria i de tristor, i on els nostres tècnics i jugadors han escrit la nostra història esportiva, des d’aquell primer gol d’Eulogio Martínez, en el partit inaugural, amb l’equip que liderava Ladislau Kubala, fins al darrer pòquer de gols de Messi davant l’Eibar.

El Camp Nou fa avui 60 anys. Durant aquest temps ha anat adequant-se a necessitats impensables de quan es va construir. La base és ben sòlida, però és natural que després de tants anys sigui necessari una reforma tan ambiciosa com la que va fer possible la seva construcció. Per aquest motiu, l’any 2014 vam impulsar l’Espai Barça, un projecte ratificat de nou pels socis en referèndum, que inclou la transformació de totes les instal·lacions que el Club té al barri de les Corts, amb la remodelació del Camp Nou, la construcció d’un nou Palau Blaugrana i el Campus Barça, i la construcció de l’Estadi Johan Cruyff a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, que ja ha donat el tret de sortida amb la col·locació de la primera pedra el 14 de setembre.

Aquest somni col·lectiu de tots els barcelonistes ens permetrà seguir creixent i convertir les nostres instal·lacions en el millor complex esportiu del món al centre d’una gran ciutat. Ja esperem amb il·lusió la celebració del 125è aniversari del nostre club, l’any  2024, al futur Estadi i amb el somni de l’Espai Barça convertit en realitat.

 

Llarga vida al Camp Nou!

Josep Maria Bartomeu

President del FC Barcelona

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut