Paco Sedano: “Volem tornar a guanyar la Champions”

Paco Sedano: “Volem tornar a guanyar la Champions”

El capità de la secció de futbol sala destaca en una entrevista als mitjans del Club que “el grup està molt il·lusionat per tornar a jugar a la màxima competició continental”

El Barça Lassa de futbol sala ja es prepara per al seu debut a la UEFA Futsal Cup. Després de dues temporades sense participar-hi, els d’Andreu Plaza tindran enguany l’oportunitat de tornar a jugar-hi. Amb il·lusió i ganes de tornar a regnar Europa se sent el capità de la secció Paco Sedano, que ha concedit una entrevista a www.fcbarcelona.cat per explicar les sensacions que tenen ell i el grup sencer per tornar a ser els reis d’Europa. Un camí que comença aquesta setmana a Itàlia en la primera ronda, en què s’enfrontaran al Chrudim txec, al Gyor d’Hongria i al Luparanse italià. L’objectiu, quedar primers per ser caps de sèrie a la Ronda Elit.

Quin és el sentiment a dins del vestidor de tornar a jugar a Europa?

Estem bastants il·lusionats perquè fa dos anys que no trepitgem terreny europeu. Sabem que a l’ADN del Barça hi ha guanyar la Copa d’Europa i la volem tornar a guanyar. Hi ha una il·lusió especial de tornar a jugar a Europa.

Com a capità, somia a aixecar la Copa d’Europa?

Més que aixecar-la el que vull és guanyar-la. Els quatre anys que hem jugat la competició hem arribat a la Final Four i dues les hem guanyat. Són sensacions inoblidables i hi ha moltes ganes de guanyar-la.

Quins records té d’aquelles Final Four?

En tinc records agredolços. Perquè n’hi ha dues d’espectaculars guanyades (2012 i 2014) i dues de perdudes.  Tenim una mica l’espina clavada de l’última que vam perdre a Portugal (2015), però també tenim records increïbles de guanyades a Lleida, que va ser la primera en un pavelló ple a vessar amb la nostra afició.

A l’equip sou cinc campions del món. Què podeu aportar al grup a aquells que no han jugat mai a Europa?

Podem aportar moltíssim els que som campions d’Europa perquè tot és diferent. Les pistes, la manera de jugar, de xiular. Tot fa que sigui diferent. El fet d’haver jugat en aquesta competició fa que t’acostumis a aquest ambient i als que hi juguin per primera vegada, tot i que els ho haguem explicat, els sorprendrà. Els que fa més que hi som intentem inculcar això.

Com valora el canvi de format de la competició i el fet que hi hagi més equips?

Estem d’enhorabona que hi hagi més equips. Ara hi ha dos de cada Lliga i això ho fa més atractiu i competitiu. El que volem tots els equips és que sigui encara més complicat guanyar. És un pas endavant per al futbol sala. Com més equips, i bons, hi hagi també es gaudirà més. L’objectiu d’aquest nou format és quedar primers per ser caps de sèrie. Ens hem mentalitzat que a l’octubre ja teníem aquesta cita importantíssima.

Defensivament l’equip està molt sòlid, només ha rebut set gols en aquest inici de Lliga. Aquest és un aspecte vital en aquesta competició?

Sí, està clar. L’hem d’aconseguir a Europa, però també a la Lliga. Aquest any l’objectiu és ser més regulars que l’anterior. És molt important tenir bons números defensivament. L’any passat havíem rebut ja a aquestes alçades molts gols, i els partits importants es decideixen en defensa. Si vas a Europa i reps quatre o cinc gols pots guanyar, però és molt més complicat. Sabem que a Europa els partits són més físics, i si estem bé en defensa tenim molt guanyat. Hem començat força bé i aquest és l’objectiu.

"Em trobo físicament millor que mai i això fa que mentalment també estiguis molt bé"

En aquest sentit, com es troba personalment?

Em trobo bé. Aquest any he pogut descansar més i això es nota, perquè la temporada passada els que vam anar al Mundial vam tenir una pretemporada atípica i sense gairebé descans i això es nota. Em trobo físicament millor que mai, estic en la maduresa física, em cuido més que mai i això fa que mentalment també estiguis molt bé. La clau és que si et trobés bé físicament tot és més fàcil i et surten millor les coses.

Aquest any us heu reforçat amb tres noves incorporacions. Què aporten a l’equip jugadors com Leo Santana, Rivillos i Esquerdinha?

Cadascú aporta un aspecte del joc que ens mancava. Ens porten també consistència, que a vegades ens faltava, i també equilibri. La seva adaptació està sent molt bona i ràpida. També és veritat que respecte de l’any passat l’equip està més fet i és més senzill adaptar-s’hi. L’equip està més compensat i això és d’agrair, perquè des del primer moment s’han integrat ràpid al grup i això ho facilita tot.

"Ferrao és el millor pivot del món, té ambició i moltes ganes i això ho facilita tot"

A més, si això hi sumem jugadors com Ferrao, que l’altre dia va superar els 100 gols amb el Barça, tot és més fàcil, oi?

Ferrao és un gran jugador. L’any passat ja va demostrar el pivot que és, el millor del món, i ha començat molt bé. Té ganes de marcar gols, i si està a aquest nivell, amb aquesta ambició i ganes, sabem que tenim a dalt una referència en atac que et facilita molt les coses.

L’any passat us vau quedar a les portes de la Lliga contra l’Inter. Ells són els campions de la Lliga i a Europa. Teniu ganes de fer el relleu?

Evidentment que sí. Tenim ganes de destronar l’Inter, però no a ells com a equip, sinó perquè ara són la referència i són els últims campions. I ara el que volem és ser nosaltres aquest equip referència.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut