El Palau Blaugrana, escenari del retrobament dels germans Roca en una pista

El Palau Blaugrana, escenari del retrobament dels germans Roca en una pista

El segon entrenador del Barça Lassa i el jugador de l’Arenys de Munt viuran un duel particular en el partit d’aquest dissabte, corresponent a la quarta jornada d’OK Lliga

El Barça Lassa – Arenys de Munt (18.00 hores, Barça TV) serà un duel especial per als germans Roca, de la localitat del Maresme. Jordi Roca és el segon entrenador del primer equip blaugrana i, després d’haver jugat i d’haver entrenat el seu germà Marc en diverses etapes, ara s’enfrontaran per primera vegada.

Jordi Roca, nascut l’any 1974, va ser porter de l’Arenys de Munt i del Tordera i, un any i mig després de retirar-se, va tornar a posar-se sota pals amb el primer equip de l’Arenys –que militava a Primera Divisió– “només per poder compartir pista amb el meu germà”. Marc Roca, nascut el 1983, era llavors un jove juvenil i ambdós germans no van poder evitar el descens de l’Arenys. El germà petit es va quedar una temporada més a l’Arenys i després, durant un curs, va militar al júnior blaugrana per fer el salt a la màxima categoria en diversos equips, com el Mataró, el Vilaseca, el Tordera, el Voltregà, el Mataró, el SHUM Maçanet (en dues etapes), el Vilanova i l’Arenys.

Relació entrenador - jugador

Després d’haver compartit pista durant només mig any, els germans Roca van tornar a coincidir en un mateix equip la temporada 2009/10, quan Jordi Roca era el segon entrenador del SHUM Maçanet. I quan Marc Roca va tornar a Maçanet el curs 2011/12 ja es va trobar amb el seu germà Jordi com a primer entrenador.

Després del curs 2012/13, Jordi i Marc van iniciar un nou projecte en un Arenys de Munt que havia ascendit a la Primera Divisió estatal. Jordi, com a entrenador, i Marc, com un dels referents a la pista. La seva trajectòria, però, va tornar-se a separar la temporada 2015/16, quan Jordi va incorporar-se a l’hoquei formatiu del Barça Lassa per dirigir el juvenil durant dues temporades. Així doncs, el recent ascens de l’Arenys de Munt a l’OK Lliga (no hi era des de la temporada 1997/98) permetrà que els germans Roca puguin tornar a saludar-se en una pista. I quina podria ser millor que la del Palau Blaugrana!

Completen una llarga llista de germans a l’OK Lliga

Fent un repàs a les plantilles dels equips de l’OK Lliga, a més de la connexió entre el Jordi Roca entrenador i el Marc jugador, hom pot trobar una llarga llista de germans que militen al mateix equip o bé en conjunts diferents. Són Josep i Edu Lamas (Liceo); Carlos i Martín López (Asturhockey); Alexandre i Roger Acsensi (Caldes); David i Joan Gelmà (Girona); Lluís i els bessons Marc i Àlex Grau (Lloret); Carlo (Liceo) i els bessons Roberto i Bruno Di Benedetto (Lleida); els també bessons Andreu i Lluís Tomàs (Lleida); uns altres bessons com Nil (Noia) i Blai Roca (Voltregà); Oriol (Igualada) i Pol Vives (Palafrugell), i César (Lleida) i Áaron Candanedo (Asturhockey).  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut