90 anys del primer partit radiat del FC Barcelona

90 anys del primer partit radiat del FC Barcelona

El 13 de novembre del 1927 Ràdio Barcelona va aconseguir retransmetre en directe el primer partit a Catalunya, un Espanyol-Barça de la 6a jornada del Campionat de Catalunya

Ningú dubta que l’aparició de la ràdio va canviar la vida de molta gent. A través de les ones es  podia accedir des de casa a tot tipus de continguts, que en els primers anys eren sobretot música i obres de teatre. Era tota una novetat, que va arribar a Catalunya el 1924, quan es van posar en marxa emissores com Ràdio Barcelona o Radio Catalana.

La tècnica encara estava poc desenvolupada, però tothom entenia que un dels atractius del nou mitjà haurien de ser els esports. Transmetre des de l’exterior de l’estudi era difícil, però les emissores volien anar superant nous reptes. I d’aquesta forma, el 13 de novembre del 1927, ara fa 90 anys, Ràdio Barcelona va aconseguir retransmetre en directe el primer partit a Catalunya, que va ser un Espanyol-Barça corresponent a la sisena jornada del Campionat de Catalunya, narrat pels periodistes González i Llorens, que van cantar una alineació blaugrana en què destacaven Platko, Piera, Samitier i Sagi Barba, entre d’altres.

Començava aleshores una relació que es va anar fent més intensa, encara que als inicis no era fàcil. El Club tenia dubtes davant la novetat que significava la ràdio, no sabia si restaria espectadors al camp de les Corts. Els dubtes, però, van durar poc. El 29 de gener del 1928 es va retransmetre el primer partit des de les Corts, que va enfrontar el Barça amb l’Europa, amb victòria blaugrana per 1-0, resultat amb el qual el Barça es va proclamar campió de Catalunya.

A partir d’aleshores la presència de la ràdio es va intensificar de manera continuada, amb fites com la transmissió de Joaquim Ventalló l’abril del 1928 des d’Irun (la primera del Barça des de fora de Catalunya).

Una història apassionant de la qual donarem més detalls en el proper número de la revista BARÇA.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut