València – FC Barcelona: Punt d'orgull en el frenetisme de Mestalla (1-1)

València – FC Barcelona: Punt d'orgull en el frenetisme de Mestalla (1-1)

Un gol de Jordi Alba permet als blaugranes igualar el gol de Rodrigo en un duel molt exigent i mantenir la distància a la classificació amb el conjunt xe

Els grans escenaris exigeixen sempre treure la millor versió d’un mateix. I aquesta és la que ha tret el Barça sobre l’escenari verd de Mestalla. Condicionat Valverde en l’alineació per la sanció de Piqué, ha donat entrada a un Vermaelen que ha format parella amb Umtiti a l’eix de la defensa. I ho ha fet a un gran nivell. Intensos i dominadors del joc, els blaugranes comandaven el partit en terreny xe, movent amb molt bon criteri la pilota per intentar desordenar un València replegat a la seva àrea.

S’agradava el Barça sobre la gespa de Mestalla, escenari sempre exigent i complicat, acostumat a crear una atmosfera hostil, ara es veia resguardat a l’expectativa del domini blaugrana. Paulinho, que ha entrat d’inici a l’interior, ho ha provat des de la llarga distància. Messi desequilibrava entre línies i buscava passades filtrades a l’àrea. Insistia el Barça ofensivament i quan tocava replegar-se estava atent amb molta excel·lència en la transició per evitar els atacs rapidíssims de Guedes i Rodrigo.

Privats del primer gol

Estava fi el Barça, que mereixia el primer gol, que ha fet Messi després d’un xut potentíssim des de la frontal. A Neto se li ha escapat de les mans, però l’àrbitre no l’ha donat per vàlid. La diana era legal, tal com ha mostrat la repetició televisiva, ja que la pilota ha traspassat completament la línia de gol. No ha descentrat els de Valverde l’acció, i han continuat tancant el segon de la Lliga en camp propi. Suárez i Iniesta l’han tornat a tenir abans del descans.

El València, que arribava al duel amb vuit victòries consecutives, estava irreconeixible, fruit del gran treball del Barça. Però a poc a poc els de Marcelino han anat sortint de la seva àrea i han començat a crear perill. El gran domini blaugrana ha donat pas a un partit frenètic. Perquè el València ha arribat amb més perill a l’àrea de Ter Stegen.

S’avança el València

S’obria el partit, i això beneficiava el joc local, que aprofitava amb molt perill l’explosivitat del portuguès del València per banda esquerra. Era una anada i tornada. I d’aquest context del joc se n’ha aprofitat el conjunt xe, que s’ha avançat amb una rematada de Rodrigo al primer pal, precedida d’una centrada de Guedes. Tocaria remar en un partit que el Barça no mereixia perdre. S’espremia l’equip al complet, i Valverde ha introduït aire fresc amb Deulofeu primer i després Denis Suárez i Aleix Vidal. El migcampista gallec ha aportat desequilibri al mig i s’ha associat amb criteri. Ho provava el de Riudarenes per banda, i Suárez continuava buscant el gol amb insistència.

Jordi Alba fa justícia

Arriscava el Barça en atac i es resguardaria el València amb el gol a favor, esperant per aprofitar una transició per rematar el partit. Ho ha evitat Aleix Vidal en defensa en una tornada elèctrica del blaugrana per salvar una contra de Guedes. Però la insistència del Barça a Mestalla ha obtingut premi a vuit minuts del final, quan Messi ha enviat una passada teledirigida dins l’àrea perquè Jordi Alba l’empalés espectacularment a la xarxa. Imparable per a Neto. Un gol que ha servit per sumar un punt frenètic a Mestalla i que permet al Barça mantenir la distància de quatre punts amb el València i continuar invicte en aquesta Lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut