Una delegació de Masia 360 visita els centres de formació del Benfica i l'Sporting CP

Una delegació de Masia 360 visita els centres de formació del Benfica i l'Sporting CP

“Ha estat una experiència molt positiva en la que ells ens han ensenyat el seu model de treball i nosaltres els hi hem explicat com funciona el programa Masia 360”, explica Carles Folguera

Una delegació de Masia 360, encapçalada pel seu director, Carles Folguera, ha visitat aquest passat dilluns i dimarts a Lisboa els centres de formació del Benfica i de l’Sporting Club de Portugal. En aquesta trobada amb Pedro Mil-Homens, director de l’Academia del Benfica, i Joao Paulo Luz, responsable educatiu de l’Academia de l’Sporting Club de Portugal, i els seus respectius equips de treball, s’han abordat temes tan diversos com la carrera dual dels esportistes o les normes internes de conducta de les residències. “Ha estat una experiència molt positiva. Ells ens han ensenyat el seu model de treball i nosaltres els hi hem explicat com funciona el programa Masia 360, el recorregut que fa un esportista des que s’incorpora al FC Barcelona fins que deixa el Club. Han quedat molt sorpresos del paper que desenvolupen els nostres tutors dintre dels equips o de com hem implantat les classes de Batxillerat, ara ja mixtes, a la mateixa Masia”, ha explicat Carles Folguera, director del programa Masia 360.

Els responsables de Masia 360 van escollir realitzar aquestes dues visites pel perfil de clubs esportius, amb diferents seccions professionals, que tenen tant el Benfica com l’Sporting Club de Portugal. A més, en el cas del Benfica, s’ha de tenir en compte la seva aposta pel futbol femení que començarà la propera temporada. A les instal·lacions del Benfica han tingut temps de reunir-se també amb la persona que ha fet possible aquesta trobada, el doctor Lluís Til, exmetge del primer equip blaugrana que ara dirigeix els serveis mèdics del club portuguès.

Visita a Alcochete

A Alcochete, l’Acadèmia de l’Sporting Club de Portugal, han pogut comprovar com funciona el centre de formació d’on han sortit 10 jugadors de la selecció portuguesa que va guanyar el darrer campionat d’Europa (Rui Patricio, Cédric, Fonte, William Carvalho, João Mario, Adrien Silva, Nani, Quaresma, Cristiano i Moutinho). “En aquest cas, ells han estat molt interessats en saber com funcionem nosaltres a nivell d’estudis, de convenis amb escoles i universitats per facilitar la carrera dual als nostres esportistes. El nostre model educatiu és un referent mundial, un model a imitar i ells han pres bona nota”, comenta Carles Folguera. En aquesta visita s’han creat les sinergies necessàries per realitzar trobades i jornades de treball en un futur.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut