“Gamper, l’inventor del Barça”, un documental sobre el fundador del Club

“Gamper, l’inventor del Barça”, un documental sobre el fundador del Club

La pel·lícula, que ha comptat amb la col·laboració dels tres nets del protagonista, serà presentada a Barcelona el 15 de gener

El 15 de gener del 2018 serà presentat a Barcelona el documental “Gamper, l’inventor del Barça”, una pel·lícula sobre la vida del fundador del Club, que viatja en el temps de la mà dels seus tres néts, Manuel, Xavier i Emma Gamper. Per primera vegada obren els àlbums fotogràfics de la família confeccionats pel mateix fundador del Barça, plens d'imatges inèdites, i reflexionen sobre les raons per les quals se'ls va ocultar qui havia estat el seu avi fins que van ser grans.

El documental, coproduït per Lavinia Audiovisual, PointProd, Televisió de Catalunya, les cadenes suïsses Teleclub y TSR y el FC Barcelona, també narra diversos episodis de la història del Club, com el de la mateixa fundació, la crisi institucional del 1908 en què Gamper va salvar el Club de la seva desaparició o la gran xiulada de l'himne espanyol del 1925, que va suposar un gran punt d'inflexió en la vida de Joan Gamper.

Un seguit d'experts i testimonis catalans i suïssos ajuden a omplir els nombrosos buits d'informació al voltant d'algú que va arribar a Barcelona com a Hans, va morir com a Joan i va deixar el llegat immens d'haver inventat el Barça. Per part del FC Barcelona hi participen el president Josep Maria Bartomeu, Guillermo Amor i Carles Santacana, així com l’equip que va guanyar el premi Laureus l’any passat.

L’estrena d’aquesta coproducció, dirigida pel periodista Jordi Ferrerons, tindrà lloc el proper 15 de gener del 2018 a Barcelona.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut