El Barça Innovation Hub signa un conveni pioner amb ESADE per impulsar un màster en gestió esportiva

El Barça Innovation Hub signa un conveni pioner amb ESADE per impulsar un màster en gestió esportiva

És la primera vegada que aquesta escola de negocis, una de les més prestigioses del món, estableix un acord amb una entitat de l’àmbit de l’esport i la proposa com a exemple de gestió

Barça Innovation Hub i ESADE han signat aquest dimarts un conveni per impulsar projectes acadèmics per compartir i divulgar coneixement en l’àmbit dels estudis en gestió esportiva. Fruit d’aquest conveni, ambdues organitzacions impulsaran l’Executive Màster in Global Sports Management, una oferta educativa que suposa la primera entesa d’aquesta prestigiosa escola de negocis amb una entitat de l’àmbit de l’esport.

El gran al·licient d’aquest màster rau en el fet que bona part dels continguts estaran basats en el model i la cultura esportiva del FC Barcelona, partint de situacions reals, impartides per professionals que en l’actualitat treballen al Barça i que, en el marc del projecte Barça Innovation Hub, comparteixen el coneixement i l’experiència acumulada durant anys en diferents àmbits del Club.

ESADE considera que el FC Barcelona és actualment una de les principals organitzacions esportives del món pel que fa a la gestió del coneixement, del talent i de la marca, característiques que la fan única al món i mereixedora de ser exposada com a exemple davant d’estudiants i de professionals del sector. A través del projecte Barça Innovation Hub, el club blaugrana estableix col·laboracions amb prestigioses entitats acadèmiques i universitàries d’arreu del món per organitzar màsters, cursos, seminaris, conferències o simpòsiums on es divulga i comparteix el coneixement del Club en matèries com els Esports d’Equip, el Rendiment, els Serveis Mèdics i la Nutrició, la Tecnologia i les Ciències Socials.

El conveni s’ha rubricat aquesta tarda a les oficines del FC Barcelona en presència de Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona; Òscar Grau, director executiu del FC Barcelona; Javier Sobrino, director d’Estratègia i Coneixement del FC Barcelona; Eugenia Bieto, directora general d’ESADE, i Jordi Brunat, director d’Executive Education, d’ESADE.

Dirigit a directius globals

El màster està destinat a professionals que treballen en federacions, clubs esportius, lligues professionals o en organitzacions vinculades al món de l'esport, principalment de països de parla hispana. Aquests estudis els oferiran coneixements per al lideratge de negocis esportius; competències per impulsar accions de patrocini, màrqueting i comunicació; i els permetrà entrar en contacte amb institucions de màxim prestigi en l'àmbit acadèmic i esportiu que atorguen una visió transversal i pràctica de la indústria.

L’Executive Master in Global Sports Management tindrà una durada d’onze mesos i s’impartirà des del juny del 2018 fins a l’abril del 2019 en modalitat mixta (quatre mòduls presencials i tres online). Les classes començaran a Miami, es continuarà el curs via online, i posteriorment també s’impartiran classes presencials en diversos països llatinoamericans com Colòmbia, Argentina i Xile, on s’han establert acords amb diverses universitats de prestigi com la Universitat de San Andrés (Argentina), la Universitat dels Andes (Colòmbia), l’escola de negocis Adolfo Ibáñez (Xile), el Johan Cruyff Institute i Blanquerna (URL). El programa finalitzarà a Barcelona i els participants en el màsters rebran la titulació Executive Master in Global Sports Management (ESADE).

Amb aquest nou acord, el Barça Innovation Hub amplia la seva oferta educativa i fa un pas de gegant en la seva transcendència acadèmica i el seu abast global. L’objectiu d’aquest projecte és contribuir que el FC Barcelona pugui transformar el món a través de l'excel·lència esportiva i mitjançant el coneixement i la innovació, creant nous productes i serveis dels quals es puguin beneficiar els esportistes del Club, els socis, els aficionats i la societat en general.

Declaracions d’Eugenia Bieto:

"Vull agraïr al FC Barcelona el seu compromís amb la innovació i l'excel·lència, projectant així una imatge de marca difícil d'igualar. ESADE ha decidit anar de la mà del FC Barcelona perquè el seu paper a la indústria de l'esport és sumament rellevant i el converteix en el millor aliat estratègic".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut