El documental ‘Gamper, l’inventor del Barça’, disponible

El documental ‘Gamper, l’inventor del Barça’, disponible

No et perdis la projecció que narra la història del fundador del FC Barcelona, així com també el naixement del Club i el seu desenvolupament

Ja està disponible el documental ‘Gamper, l’inventor del Barça’ al lloc web del Club. Una projecció que narra la vida de Joan Gamper, el fundador del FC Barcelona. Quins van ser els seus orígens suïssos? Què el va portar a Barcelona? Com es va forjar la fundació del Barça? Quin llegat va deixar com a president? Per què va haver de marxar de Catalunya? En quines circumstàncies va morir? Quins dels valors de l'actual Barça tenen origen en la seva figura?

Avui en dia dona nom a la ciutat esportiva del Club, al trofeu d'estiu i a un carrer del barri de les Corts, però tot i la gran importància que va tenir la seva figura, se'n sap ben poc. Per respondre a aquestes i moltes altres preguntes, el documental viatja en el temps, entre el passat i el futur, en gran part de la mà dels seus tres nets, Manuel, Xavier i Emma Gamper.

Sobre el documental

Per primera vegada obren els àlbums fotogràfics de la família confeccionats pel mateix fundador del Barça, plens d'imatges inèdites. Emma, la més jove, ha dedicat part de la seva vida a redescobrir el seu avi. Juntament amb els seus cosins, evoca la figura de Joan Gamper. Tots tres reflexionen sobre les raons per les quals se'ls va ocultar qui havia estat fins que van ser grans.

Entre Suïssa i Catalunya, ‘Gamper, l'inventor del Barça’ ressegueix els anys en què el futbol va néixer com a esport reglamentat, com va arribar a Barcelona de la mà de Gamper i altres joves entusiastes, quins problemes socials i polítics va trobar a la Catalunya de l'època, per què un suís va abraçar la causa catalanista i de quina manera el seu caràcter i la seva empenta van impregnar de manera decisiva la personalitat del Barça.

El documental també narra diversos episodis de la història del Club, com el de la mateixa fundació, la crisi institucional del 1908, en què Gamper va salvar el Club de la seva desaparició, o la gran xiulada de l'himne espanyol del 1925, que va suposar un gran punt d'inflexió en la vida de Joan Gamper.

Un seguit d'experts i testimonis catalans i suïssos ajuden a omplir els nombrosos buits d'informació al voltant d'algú que va arribar a Barcelona com a Hans, va morir com a Joan i va deixar el llegat immens d'haver inventat el Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut