El Barça i el Liceu fomentaran el coneixement de l’òpera entre els residents de la Masia

El Barça i el Liceu fomentaran el coneixement de l’òpera entre els residents de la Masia

El FC Barcelona i la Fundació Gran Teatre del Liceu signen un acord per impulsar diverses activitats culturals, entre les quals donar a conèixer als esportistes de l’Entitat aquesta art escènica

L’esport i la cultura tornen a donar-se la mà. En aquest cas l’esport formatiu i l’òpera. El FC Barcelona i la Fundació del Gran Teatre del Liceu han establert aquest dimarts un acord de col·laboració per desenvolupar durant l’any 2018 activitats culturals vinculades a aquesta art escènica. L’entesa s’ha signat al despatx de presidència del FC Barcelona amb la presència de Josep Maria Bartomeu i de Salvador Alemany, president de la Fundació del GranTeatre del Liceu.

Els principals beneficiaris d’aquest acord seran els residents de la Masia, que podran gaudir de l’activitat educativa ‘L’Òpera, una emoció’. Es tracta d’una visita guiada pels espais més emblemàtics del Teatre del Liceu que es completa amb el visionat d’un audiovisual que dona a conèixer als més joves els oficis que desenvolupen els professionals que es dediquen a aquest tipus de representacions.

A més d’aquesta activitat, el Barça i la Fundació del Gran Teatre del Liceu oferiran sessions formatives sobre òpera als educadors i monitors del projecte Masia 360, així com altres activitats vinculades a aquesta especialitat artística que donin a conèixer els seus valors i ajudin a entendre la seva complexitat.

El FC Barcelona i la Fundació del Gran Teatre del Liceu ja han col·laborat plegats en activitats vehiculades a través de la Fundació Barça i del projecte FutbolNet. En aquesta nova etapa, el lligam s’estableix directament amb el Club, que ha volgut enfocar les activitats als esportistes de la Masia, que engloben el futbol formatiu i els esports professionals.

Declaracions de Josep Maria Bartomeu

“Estem molt satisfets d’aquest acord que subscrivim en el marc del compromís que té el Barça amb la cultura i amb Barcelona. El Gran Teatre del Liceu és una entitat molt arrelada a la ciutat de Barcelona i volem que els nostres esportistes de la Masia puguin descobrir el món de les arts escèniques i en concret de l’òpera, dins de la formació dual que els oferim des del Club, com a esportistes i com a persones”.

Declaracions de Salvador Alemany

“Em plau firmar aquest acord que uneix dues institucions de referència a la ciutat de Barcelona. Conservo un gran record de la meva estada al Barça, on hi vaig dedicar temps i il·lusió, el mateix que ara al Liceu. Per això penso que establir llaços més estrets ens permetrà que dos sectors aparentment separats es nodreixin l’un de l'altre, especialment quan es tracta de joves, de creixement, de Masia i d'aprenentatge. Hem d'encoratjar aquest tipus d'iniciatives, que enriqueixen la vida dels nostres esportistes i que els fan estar més a prop de la cultura. Recentment, la nostra directora artística presentava l'inici d'un projecte anomenat “La Masia de l'òpera”, i és que l'esport i l'òpera no estan tan allunyats com semblen i, des del Liceu, continuarem obrint les nostres portes al futur, continuarem apropant l'òpera als nostres joves”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut