Óscar Husillos: “Diumenge atacaré el rècord dels 200 metres”

Óscar Husillos: “Diumenge atacaré el rècord dels 200 metres”

L’atleta del Barça assegura que es veu amb opcions de batre el rècord d’Espanya dels 200 metres una setmana després de batre el rècord estatal dels 400

El FC Barcelona es prepara per al Campionat d’Espanya Indoor d’atletisme que es disputa dissabte i diumenge a la ciutat de València. Aquesta prova decidirà quins atletes amb mínima aniran al Mundial de Birmingham que es disputa del 2 al 9 de març.

Óscar Husillos, l’atleta espanyol del moment i que és integrant de la secció del Barça d’atletisme, ha concedit una entrevista a www.fcbarcelona.cat en què assegura que tant ell com el Club es troben en un gran moment de forma.

Quan comença Óscar Husillos a assimilar que això de córrer ho domina?

Doncs mira, jo vaig començar tard en el món de l’atletisme. Fins als 13 anys vaig jugar a futbol i després, amb 15, vaig començar a apuntar-me a alguna cursa popular i, veient que ho dominava, vaig passar-me a l’atletisme.

S’esperava arribar on és havent començat tan tard?

Els meus companys m’explicaven que feia tota la vida que corrien, però jo anava fent el meu camí. Era conscient que havia començat tard i per això no sabia fins on podia arribar. Amb el meu entrenador vam decidir anar pas a pas i anar veient.

La Copa del Rei va demostrar que tenim els millors atletes d’Espanya en aquests moments

Dijous passat a Madrid va batre el rècord d’Espanya dels 400 metres tot i avançar en corba i per l’exterior de la pista...

Sí, no va ser una cursa perfecta...

Aquest cap de setmana tornarem a tenir rècord?

Bé, aquest cap de setmana no, perquè faré els 200 metres. Però sí que crec que puc millorar-lo. L’intentaré batre a Birmingham, aquest cap de setmana atacaré el rècord dels 200 metres.

De València sortiran els atletes que aniran al Mundial. El Barça té molts atletes amb opcions d’anar-hi. Com veu la secció d’atletisme del Barça?

Crec que ara mateix tenim els millors atletes d’Espanya. Tenim el Pájaro (Ángel David Rodríguez), Lucas Bua, Álvaro de Arriba, Carlos Tobalina... La Copa del Rei va demostrar que tenim els millors, i tot i que sempre hem de lluitar fins al final amb el Playas, estem a un altíssim nivell.

Una quarantena d’atletes al Campionat d’Espanya

La representació blaugrana al Campionat d’Espanya Indoor d’atletisme està més que assegurada amb la quarantena d’atletes del Barça que hi participaran. Tots ells tenen com a objectiu principal proclamar-se campions d’Espanya, però darrere d’aquest èxit esportiu també hi ha el tiquet per al Mundial Indoor d’atletisme que es disputa a Birmingham. Tots aquells atletes amb la marca mínima marcada per la IAAF i que quedin entre els dos primers del Campionat d’Espanya queden seleccionats directament.

Aquesta fórmula, que serveix per a aquelles proves en què hi ha més de dos atletes amb mínima (tot i que la RFEA es reserva el dret de seleccionar algun altre atleta que tingui mínima però que no competeixi aquest cap de setmana), converteix el campionat de València en un repte enorme per a tots els atletes del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut